Noedels met speklapjes en sugarsnaps

Noedels met speklapjes en sugarsnaps

Ik had weer heerlijke sugarsnaps uit de tuin waar ik iets mee wilde maken. En persoonlijk vind ik sugarsnaps toch echt het lekkerst als ze even kort zijn gewokt en dus nog lekker knapperig en sappig zijn. En echt, sugarsnaps uit eigen tuin zijn zo súpersappig dat je ze niet kunt vergelijken met sugarsnaps uit de winkel. Ondanks dat die ook al superlekker zijn natuurlijk 😉

Maargoed, het werd dus weer een heerlijk simpel wokje. Deze keer met speklapjes en heerlijke woknoedels. Ik ben dus gek op die instant noedels van YumYum.. Kan eigenlijk niet, weet ik, maar toen ik dus zag dat YumYum ook woknoedels heeft, moest ik die natuurlijk proberen. En manlief zei bij de eerste hap al, oh dit smaakt naar YumYum! Geen idee hoe hij het zo snel doorhad, want toen ik een noedel zonder saus proefde, vond ik er niet zo heel veel smaak aan zitten, maarja dat kan toch bijna geen toeval zijn?

In principe kun je dit wokje ook maken met een ander merk woknoedels, maar met deze YumYum noedels werd het dus wel extra lekker! Verder geen moeilijk gerechtje, maar wel weer lekker vol smaak 🙂 Een goed sausje doet wonderen toch! En zo’n woksaus hoef je helemaal niet kant-en-klaar in de supermarkt te kopen. Dat bewijst dit heerlijke simpele recept wel weer.

Smakelijk!

Noedels met speklapjes, sugarsnaps en pinda's

Noedels met speklapjes en sugarsnaps

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 speklapjes
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram sugarsnaps
  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el mirin
  • 1 el citroensap
  • 250 gram Yum Yum woknoedels
  • 2 el maizena
  • gezouten pinda's
  • 4 lente uitjes

Instructies

  • Snijd de speklapjes in reepjes en kruid rondom met peper en zout. Bak ze in een grote wokpan totdat ze aan alle kanten mooi lichtbruin zijn. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek en wok ook ongeveer 2 minuutjes mee. Maak de sugarsnaps schoon en wok deze ook zo'n 2 tot 3 minuutjes mee. Zet het vuur laag.
  • Voeg de lichte sojasaus, sesamolie, bruine suiker, gembersiroop, mirin en het citroensap toe en roer goed door. Roer in een apart kommetje de maizena los met een beetje water. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door. Leg ondertussen de noedels 1,5 minuut in kokend water totdat je ze met een vork uit elkaar kunt trekken. Roer de noedels door het mengsel in de pan.
  • Snijd de lente ui in ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de lente ui en wat gezouten pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling