Mango mousse met limoen en yoghurt

Mango mousse met limoen en yoghurt

Ik heb dit mango toetje al best vaak gemaakt, maar kreeg het steeds niet mooi op de foto. Ik vind dat het nu wel mooi gelukt is! En lekker blijft dit receptje sowieso! 🙂 Een heerlijke frisse mousse met een klein zoetje van de mango en de vanillesuiker. De mango moet in dit gerecht ook niet overheersen, daarom combineer je de zachtzoete smaak van de mango met limoen, limoenblaadjes en dikke yoghurt. Dat maakt dit geen mierzoet of heftig toetje, maar gewoon een heerlijke frisse afsluiter van een goede Thaise maaltijd.

En aan Thaise inspiratie heb je hier geen gebrek! Neem maar eens een kijkje tussen mijn Thaise gerechten, daar zit vast iets voor jou tussen! En vergeet dan niet te eindigen met dit heerlijke toetje.

En wat ook erg fijn is, is dat je dit toetje echt zo klaar hebt! Ik denk dat het ‘moeilijkste’ (wat het langst duurt) de mango schoonmaken is! Ik heb daar in ieder geval altijd best een hekel aan.. Maar ik heb een paar tips voor je!

  • Snijd je mango in parten en haal over de rand van een glas. Zorg dat de schil aan de buitenkant van het glas blijft en het vruchtvlees aan de binnenkant. Werkt als een dolle, wordt alleen een beetje viezig van alle sappen die langs je glas druipen
  • Of maak rondom inkepingen in de mango en trek zo per part de schil er vanaf. Afhankelijk van hoe rijp je mango is, gaat dit prima! Enige nadeel is dat soms een (te groot) deel van de mango met de schil meegaat..

Of je schilt de mango gewoon met een mes en snijd daarna het vruchtvlees in stukken. De ultieme tip of manier heb ik zelf helaas ook nog niet gevonden.. Keep you posted!

Smakelijk 😉

Mango mousse met limoen, yoghurt en limoenblaadjes

Mango mousse met limoen en yoghurt

Voorbereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 6 personen

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine (of foodprocessor)

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix à 8 gram
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 100 gram dikke yoghurt Griekse of Turkse bijvoorbeeld
  • 1 limoen
  • 1 grote mango
  • 2 kaffir limoenblaadjes

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix. Roer de yoghurt goed door zodat deze mooi glad is. Spatel de yoghurt door de slagroom en rasp hier de limoen boven. Spatel het limoenrasp er ook voorzichtig door. Zorg dat je er niet de lucht van de slagroom weer uit roert. Spatel dus voorzichtig
  • Maak de mango schoon en pureer het vruchtvlees met het sap van 1 limoen en 2 kaffir limoenblaadjes. Pureer dit totdat je een mooie gladde massa hebt met kleine groene spikkels er in van de limoenblaadjes. Spatel het mangomengsel voorzichtig door het slagroommengsel. Het hoeft niet egaal één kleur te zijn, wat gelaagdheid er in is juist leuk!
  • Verdeel de mousse over 6 glaasjes (of 4 grotere glazen) en laat de toetjes 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Of als je echt niet kunt wachten, kun je ze prima direct opeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling