Limoen knoflookboter

Limoen knoflookboter

Ik zocht inspiratie voor een kruidenboter recept, toen het me opviel dat eigenlijk iedereen kruidenboter op dezelfde manier maakt.. Dat vond ik een beetje saai, dus ben ik alternatieven gaan bedenken. Neem bijvoorbeeld deze knoflookboter, maar bijvoorbeeld ook mijn jalapeñoboter of cajunboter.

Net wat anders dan de traditionele kruidenboter en heel erg lekker! Uiteraard is er niets mis met een gewone kruidenboter, maar ik vond het wel wat saai dat er zo weinig variatie in zit.

En weet je hoe makkelijk het is om zelf een kruidenboter te maken? Kwestie van kruiden door een boter heen prakken. Simpel toch? En hoe zachter de boter is, hoe makkelijker. Mijn tip dus, laat de boter tenminste een uurtje buiten de koelkast voordat je de kruidenboter maakt, dan gaat het zo makkelijk!

Smakelijk alvast 😉

Limoen knoflookboter
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Limoen knoflookboter

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram gezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 2 el limoenpeper of gewone zwarte peper

Instructies

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Rasp de schil van de limoen. Meng alles goed met een vork door de boter heen. Roer er nu ook het sap van de limoen doorheen. Prak alles goed door elkaar en bewaar buiten de koelkast (kort voor gebruik) of zet de knoflookboter minstens een half uur voor gebruik buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.