Ik heb het zelf kruidenboters maken ontdekt. En wat kun je er veel kanten mee op! Eerder maakte ik al cajunboter, limoenboter en jalapeñoboter. En nu dus kerrieboter! Heerlijk bij de barbecue of bij het gourmetten. Maar ik at het bij een paddenstoelensoepje en dat was ook heerlijk, combineerde erg goed!
En het mooie van kruidenboters is dat het supermakkelijk is en heel lekker! En zo eet je ook nog eens een verrassende combi. Ik weet niet hoevaak jij al kerrie kruidenboter hebt gehad, maar ik eigenlijk nog nooit eerder. Terwijl het erg lekker is!
En vind je de kruidenboter te kruidig? Dan kun je er altijd nog wat citroen- of limoensap bijdoen. Dan wordt ie namelijk iets frisser en wat minder kruidig. Dit kun je altijd nog even proeven als ie af is en naar smaak aanpassen.
Smakelijk!
Kerrie knoflookboter
Ingrediënten
- 100 gram gezouten roomboter
- 1,5 el kerriepoeder
- 0,5 tl kurkuma
- 1 teentje knoflook
- zeezout optioneel
- peper
Instructies
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, anders is het erg moeilijk mengen! Maak vervolgens het teentje knoflook schoon. Pers deze uit en roer samen met de overige kruiden door de boter. Lekker op een broodje bij de bbq, het gourmet of bij een soepje.