Kip Kerrie noedels met kouseband en crispy chili oil

Kip Kerrie noedels

Ik had echt zin in noedels en dan in de stijl van Surinaamse bami. Dus ik maakte deze kip kerrie noedels, geïnspireerd op mijn Surinaamse bami. Ik maak deze noedels met spaghetti in plaats van met ‘echte’ noedels, dat deed ik voor het eerst bij mijn Surinaamse bami en dat vond ik eigenlijk heel erg lekker, dus besloot ik deze keer weer te doen.

Ook wilde ik lekker veel umami smaak in deze noedels krijgen. Dus voegde ik vetsin, trassie en ketjap toe én topte ik de noedels ook nog af met gebakken uitjes en crispy chili oil. Zo krijg je echt die heerlijke umami smaak in deze noedels. Weinig moeite dus en heel veel smaak!

Kun je geen kouseband vinden? Dan kun je ook slangenbonen, haricot verts of sperzieboontjes gebruiken. En ben je bang dat het te pittig wordt? Voeg dan maar een klein beetje crispy chili oil toe, maar wel wat. Het is namelijk een stuk minder pittig dan je waarschijnlijk verwacht 😉

Smakelijk!

Kip Kerrie noedels met kouseband en crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kip Kerrie noodles

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kip kruiden

  • 500 gram kippendijen
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl vetsin
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • zout en peper

Kip Kerrie noedels

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl trassie
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gram kouseband
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 0,5 kopje water
  • 200 gram spaghetti

Topping

Instructies

Kip kruiden

  • Snijd de kippendijen in even grote blokjes en voeg het kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, de vetsin en het chilipoeder toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat dit het liefst minstens 30 minuten staan zodat de smaken in kunnen trekken.

Kip kerrie noedels

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kippendijen mooi goudbruin in.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak zo'n 5 minuten mee.
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de pan. Bak 1 tot 2 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree en trassie toe en bak nog zo'n 2 minuten.
  • Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukken. Voeg dit toe aan de pan. Voeg dan ook de ketjap manis, ketjap asin, het bouillonpoeder, de palmsuiker en het water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat met het deksel op de pan pruttelen totdat de kouseband beetgaar is. Dit duurt zo'n 10 minuutjes.
  • Kook ondertussen de spaghetti in ruim gezouten water al dente en giet af. Roer dit door de kippendijen en garneer met verse koriander, gebakken uitjes en crispy chili oil.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.