Kip kerrie met kokos en sperzieboontjes

Kip kerrie met kokos en sperzieboontjes

Kip Kerrie is echt zo’n gerecht dat iedereen denk ik wel eens heeft gegeten of regelmatig eet. Mijn moeder maakte dit vroeger ook heel vaak, maar toen vond ik het eigenlijk helemaal niet lekker :p Zij maakte het met zilvervliesrijst en welk kind vind dat nou echt lekker? Ik was in ieder geval zo’n kind die dat niet echt kon waarderen. En heel eerlijk, nu ben ik eigenlijk ook nog niet zo’n fan van zilvervliesrijst. Ondanks dat dat natuurlijk wel hartstikke gezond is!

Dus ik bedacht me dat een kip kerrie wel lekker zou zijn met risotto rijst. Deze rijst neemt smaken namelijk zo goed op, dat dat niet anders dan lekker kan zijn. En ik had zeker gelijk! Ondanks dat dit wel mijn tweede kip kerrie poging was :p (de eerste was te zoet), is deze kip kerrie poging echt goed gelukt!

De kip kruidde ik met natuurlijk kerrie, maar ook peper, zout en komijn. Vervolgens wordt de kip kerrie lekker romig door de kokosmelk en geef je het een extra bite door de sperzieboontjes en de cashewnoten. En natuurlijk een klein zoetje door de verse ananas. Ik vond dit een erg lekker gerecht. Heel herkenbaar voor iedereen denk ik, maar dan (in mijn ogen) nóg lekkerder!

Smakelijk 🙂

Kip kerrie met kokosmelk, boontjes, ananas en cashewnoten

Kip kerrie met kokos en sperzieboontjes

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • peper en zout
  • 2 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 3 el ketjap asin
  • 1 limoen uitgeperst
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 200 gram boontjes
  • halve verse ananas (of een kleintje)
  • bosje verse koriander
  • gezouten cashewnoten

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine stukjes en kruid goed met peper, zout, kerrie en komijn. Bak dit in een scheutje zonnebloemolie gaar. Maak de sjalotten en de knoflook schoon. Snipper deze en voeg toe aan de kip in de pan. Bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze ook een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat deze volledig opnemen door de rijst. Voeg ook de ketjap asin en het sap van 1 limoen toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, net zolang totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuutjes.
  • Snijd de boontjes in hapklare stukjes en kook deze ondertussen beetgaar in 4 minuutjes. Maak de verse ananas schoon en snijd deze in stukjes. Voeg, als de risotto gaar is, de boontjes en ananas toe. Bestrooi de risotto met verse koriander en cashewnoten. Lekker met (eventueel) wat kroepoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling