Kip kerrie gehaktballetjes met kouseband

Kip kerrie gehaktballetjes met kouseband

Kip kerrie, maar dan anders! Ik had nog wat kipgehakt in de vriezer liggen, dus daar wilde ik graag iets mee maken. En toen bedacht ik deze variant op de welbekende kip kerrie. Net wat anders en super lekker! Misschien wel lekkerder dan de traditionele kip kerrie. Of zeker lekkerder 😉

Ik vind kipgehakt altijd echt heel erg lekker! Het is zoveel malser en smeuïger dan bijvoorbeeld rundergehakt. Daardoor krijg je van kipgehakt zo’n heerlijke sappige gehaktballetjes. Die je heerlijk op smaak brengt met kerrie, komijn en mosterdzaad. Het paneermeel voeg je toe zodat het gehakt niet te plakkerig is en je er wat beter balletjes van kunt maken. Met kipgehakt is dat namelijk wel iets lastiger dan met rundergehakt. Met name doordat kipgehakt een stukje vettiger en zachter is.

En de cashewnootjes er overheen, maken het hele gerecht af. Samen met de verse koriander. Een heerlijk geheel, met ingrediënten die elkaar heerlijk versterken. Ook het zoete van de ananas past er perfect bij. Voor dit recept gebruik ik een kwart tot een derde van de ananas. De rest van de ananas kun je lekker als tussendoortje eten. Wil je liever geen verse ananas aansnijden, dan kun je als alternatief een klein blikje ananasstukjes gebruiken. Vind ik persoonlijk een stuk minder lekker, maar het kan natuurlijk wel!

Smakelijk 🙂

Kip kerrie gehaktballetjes met kouseband en ananas in kokossaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kip kerrie gehaktballetjes met kouseband

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst

Gehaktballetjes

  • 600 gram kipgehakt (van kippendijen)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gember van ongeveer 3 cm
  • 2 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 4 el paneermeel
  • zout en peper

Kokossaus

  • 300 gram kouseband
  • 1 el kerrie
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el limoensap
  • kwart verse ananas
  • verse koriander
  • gezouten cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water gaar.

Gehaktballetjes

  • Maak de sjalot, knoflook en rode peper schoon en snipper zo fijn mogelijk. Doe dit bij het kipgehakt in een grote kom. Maak de gember schoon en rasp deze erbij. Doe hier ook de kerrie, komijn, het mosterdzaad en het paneermeel bij en breng goed op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en rol kleine gehaktballetjes van het gehakt.

Kokossaus

  • Bak de gehaktballetjes in een klein scheutje zonnebloemolie rondom bruin. Snijd de kouseband in hapklare stukjes en bak eventjes mee met de gehaktballetjes. Voeg hier de kerrie en het mosterdzaad aan toe. Doe hier vervolgens de kokosmelk, het limoensap en het kippenbouillonblokje bij.
  • Maak de ananas schoon en snijd deze in kleine stukjes. Roer een kwart van de ananas door de kerriesaus. Serveer de kip kerrie gehaktballetjes met de rijst en bestrooi met verse koriander en cashewnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.