Ik vind het leuk om met stoofvlees te variëren. Als je vaker op mijn website komt, dan weet je dat vast al 🙂 Stoofvlees neemt namelijk heel makkelijk heel veel verschillende smaken op en het is eigenlijk altijd lekker! Een mooi gerecht dus om lekker mee te experimenteren.
En dat kan natuurlijk met authentieke stoofgerechten uit andere landen. Maar dat kan ook met een bepaalde smaak of een bepaald ingrediënt. Daarom maakte ik deze keer kerrie stoofvlees! Heerlijk zacht mals vlees met lekker veel kerrie. Ook nog op smaak gebracht met kokos, ketjap en limoensap. Een beetje geïnspireerd op mijn kip kerrie, maar dan anders 🙂
Ik serveerde het gewoon lekker makkelijk met gekookte boontjes en witte rijst. Maar daar kun je natuurlijk ook mee variëren. Serveer het eens als een frietje stoofvlees met pastinaakfriet of met naan en mango chutney. Kun je ook nog zoveel kanten mee op!
Smakelijk 🙂
Kerrie stoofvlees
Ingrediënten
- 1 kilo riblappen
- peper en zout
- flinke klont boter
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 4 el kerrie
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 2 el ketjap manis
- 1 el limoensap
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak het vlees (evt. in porties) rondom mooi bruin. Doe al het vlees terug in de pan.
- Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak nog een paar minuten mee. Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg ook toe aan de pan. Bak nog een minuut of 2 mee.
- Maak de rode pepers schoon en snijd deze in ringetjes. Verwijder de zaadlijsten als je het minder pittig wil hebben. Bak ze ook een paar minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de kerrie toe en roer goed door elkaar. Bak dit ook nog een paar minuutjes totdat je hele keuken naar kerrie ruikt.
- Voeg dan de kokosmelk, ketjap manis en limoensap toe. Roer alles goed door elkaar en voeg evt. wat water toe als het te droog is.
- Laat zo'n 2 tot 3 uur stoven met het deksel op de pan. Haal dan het deksel eraf en laat de saus wat indikken tot een mooie smeuïge stoof.
- Serveer met gekookte sperziebonen en rijst.