Cajun kruidenboter

Cajun kruidenboter

0 Comments

Sinds ik mijn eigen cajun kruiden maak, gebruik ik dit steeds meer in mijn gerechten. Zo ook bijvoorbeeld in deze heerlijke cajun kruidenboter. Een experimentje dat erg goed uitpakte!

Ik maakte deze kruidenboter voor bij een barbecue. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook superlekker bij een gegrilde maiskolf van de barbecue. Persoonlijk vind ik (stok)brood met smeersels een van de lekkerste dingen bij een barbecue. Daar past deze cajun kruidenboter dus perfect bij!

Je kunt alle kruiden gewoon bij de supermarkt krijgen, dus geen excuus meer om kruidenboter kant en klaar te kopen. Het is namelijk veel leuker om eens met verschillende soorten kruidenboters te variëren.

Bijvoorbeeld deze cajun boter, maar probeer ook eens mijn limoen knoflookboter of jalapeñoboter. Allemaal heerlijk!

Smakelijk 😉

Recept Afdrukken
Cajun kruidenboter
Cajun kruidenboter
Maaltijd Bijgerechten, Hapjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 0,5 el knoflookpoeder
  • 0,5 el uienpoeder
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 0,5 el tijm
  • 0,5 el oregano
  • 0,5 el peper
  • 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
Maaltijd Bijgerechten, Hapjes
Keuken Nederland
Prep Tijd 15 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 0,5 el knoflookpoeder
  • 0,5 el uienpoeder
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 0,5 el tijm
  • 0,5 el oregano
  • 0,5 el peper
  • 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
Cajun kruidenboter
Instructies
  1. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng alle kruiden met een vork door de roomboter heen. Roer goed door elkaar en bewaar buiten de koelkast (kort voor gebruik) of haal een half uur voor gebruik uit de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *