Cajun kruiden maken

Cajun kruiden maken

Laatst ging ik op zoek naar cajun kruiden in de supermarkt en ik merkte dat deze helemaal niet zo makkelijk te vinden zijn. Daarbij ben ik ook nog best wel kieskeurig in mijn cajun kruiden. Die van de Albert Heijn vind ik bijvoorbeeld vaak te zout.

Dus ik dacht, dan kan ik ze nog beter zelf maken. Dan heb ik ze én weet ik zeker dat ik ze lekker vind. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk 😉

Ik speurde dus even het internet af om te kijken welke smaakcombinaties er gebruikt worden in cajunkruiden en heb mijn eigen combinatie van kruiden samengesteld. Een heerlijke mix die naar mijn mening lekkerder is dan de cajunkruiden die je in de supermarkt kunt vinden.

Ik vind het heerlijk om kip, witvis of garnalen te kruiden met cajun kruiden. Dit combineert ook heerlijk met citrussmaken of zacht zoete mais. Gebruik het bijvoorbeeld eens in deze tortillabowl. Een heerlijke Mexicaanse smaakcombinatie! Of wrijf er drumsticks of kippenvleugels mee in en leg deze op de barbecue.

Nadat je deze cajun kruiden zelf hebt gemaakt, wil je geen kant-en-klare meer. Supermakkelijk namelijk en veel lekkerder.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Cajun kruiden maken
Cajun kruiden maken
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl peper
  • 1 el zout
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 10 minuten
Porties
portie
Ingrediënten
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl peper
  • 1 el zout
Cajun kruiden maken
Instructies
  1. Meng alle kruiden door elkaar en je hebt heerlijke zelfgemaakte cajunkruiden. Lekker om kip mee te kruiden of een witvis mee in te wrijven. Je kunt deze kruiden als dry rub gebruiken maar je kunt ze ook eerst mengen met wat olijfolie en dan je kip, vis of garnalen marineren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *