Mexicaanse tortilla bowl

Mexicaanse tortilla bowl

Ik wilde een leuke variant maken op verse wraps met veel groenten. Dus toen bedacht ik deze Mexicaanse tortilla- of burrito bowl met knapperig gebakken tortillapuntjes. De basis van deze tortilla bowl bestaat uit verse rauwe groenten.

Daarbij gebruik ik graag gegrilde maiskolven, dat vind ik lekkerder dan maiskorrels uit blik. Ook maakte ik hier simpele zelfgemaakte guacamole bij. Een heerlijk vers gerechtje voor op een snelle doordeweekse avond.

Een simpele en gezonde maaltijd hoeft helemaal niet moeilijk of saai te zijn. Met deze leuke variant op simpele wraps, eet je toch iets speciaals. En zorg je dat je je portie groenten binnenkrijgt. Ik vond het leuk en simpel om te maken, en nog leuker om op te eten.

Een makkelijk gerecht dat je snel op tafel hebt en wat er ook nog eens heel mooi en kleurrijk uitziet! Leuk voor een doordeweekse avond dus, zelfs eventueel met gasten.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Mexicaanse tortilla bowl
Mexicaanse tortilla bowl
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 tortilla's
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 400 gram kippendijen
  • cajunkruiden met weinig of geen zout
  • verse spinazie of veldsla
  • 1 komkommer
  • 2 maiskolven
  • 2 rode puntpaprika's
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 mango's
  • 125 ml crème fraîche
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 tortilla's
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 400 gram kippendijen
  • cajunkruiden met weinig of geen zout
  • verse spinazie of veldsla
  • 1 komkommer
  • 2 maiskolven
  • 2 rode puntpaprika's
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 mango's
  • 125 ml crème fraîche
Mexicaanse tortilla bowl
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de tortilla's in puntjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk met een keukenkwastje wat olijfolie over de tortillapuntjes en bak ongeveer 5 minuten in de oven.
  2. Grill de maiskolven in een beetje zonnebloemolie (olijfolie of boter brandt snel aan) in een grillpan op laag tot middelhoog vuur. Je kunt ondertussen de rest van de voorbereidingen doen. Snijd de maiskorrels van de kolven als ze klaar zijn. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  3. Snijd de kippendijen in blokjes en meng dit met zoveel cajunkruiden zodat de kip rondom een dun laagje kruiden heeft. Als je cajunkruiden gebruikt met (extra) zout moet je goed opletten dat de kip niet te zou wordt. Voeg dan hooguit 2 eetlepels cajunkruiden toe. Gebruik je cajunkruiden zonder zout, dan kun je makkelijk 4 eetlepels aanhouden. Bak de kipblokjes in wat olijfolie in een wokpan op hoog vuur. Zet opzij totdat je de kip weer nodig hebt.
  4. Zet 4 kommen klaar. Bedek in elke kom de bodem met een handje spinazieblaadjes. Maak de groenten en de mango schoon en snijd dit in kleine blokjes. Verdeel alle groenten en de mango over de 4 kommen. Verdeel daarna de kip over de 4 kommen en schep hier een lepel opgeklopte crème fraîche op. Steek de tortillapuntjes in het groentemengsel en dig in!
Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte guacamole.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *