Tortilla met tonijn, olijven en feta

Tortilla met tonijn, olijven en feta

Ik heb eigenlijk al een heel goed recept voor een Spaanse tortilla, met chorizo. Maar ik wilde toch eens een keer wat andere smaken proberen. Tortilla leent zich daar namelijk perfect voor. Dit recept is dus voor mijn eerste experiment met de basistortilla. Eentje met tonijn, ansjovis, feta en zwarte olijven. Een combinatie van ingrediënten die heel goed samen gaan en die de tortilla lekker veel smaak geven!

Het zijn niet de authentieke Spaanse smaken die je gewend bent in een tortilla, maar daardoor zeker niet minder lekker! En erg leuk om te experimenteren met verschillende soorten tortilla. Ik heb namelijk nog wel wat andere ideetjes op mijn lijstje staan. Maar die volgen nog!

Deze tortilla is het lekkerst als onderdeel van een tapas maaltijd. Dus doe daar vooral wat extra inspiratie voor op bij mijn tapas receptjes. Maar je kunt de aardappeltortilla natuurlijk ook gewoon als borrelhapje serveren. Ik maakte deze tortilla bijvoorbeeld voor onze familie nieuwjaarsborrel. Samen met mijn Spaanse tortilla met chorizo, omdat ik niet meteen met een geheel ander recept durfde te komen :p

Gelukkig viel deze ook goed in de smaak en mag ik volgend jaar weer langskomen 😉

Smakelijk!

Tortilla met tonijn, zwarte olijven, ansjovis en feta

Tortilla met tonijn, olijven en feta

Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 1 tortilla

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen iets kruimig
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 8 eieren
  • 2 el gedroogde peterselie
  • zout en peper
  • 1 blikje tonijn op olijfolie à 160 gram
  • 1 klein blikje ansjovisfilets op olijfolie à 46 gram
  • flinke handvol zwarte olijven
  • 100 gram feta

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in dunnen plakken en was ze goed af. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Verhit een laagje olijfolie (zodat de hele pan bedekt is) in een (middel)grote koekenpan. Dit wordt het formaat van de tortilla. En bak hier de aardappelschijfjes en uien in totdat de aardappel gaar is. Voeg hier ook de knoflook (uitgeperst) aan toe.
  • Klop in een aparte kom de eieren los en zet opzij totdat je het nodig hebt. Trek de tonijn uit elkaar en doe dit in een kommetje. Snijd de zwarte olijven in plakjes, de ansjovis in kleine stukjes en de feta ook in stukjes en voeg dit allemaal toe aan de tonijn in het kommetje. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe.
  • Schep de aardappel, ui en knoflook uit de pan met een schuimspaan en voeg dit toe aan het opgeklopte ei. Roer dit goed door, breng op smaak met peper en zout en voeg alle inhoud van het kommetje tonijn toe. Roer alles goed door.
  • Als het goed is zit er nog wat olie in de pan. Doe alles weer terug in de pan en strijk de bovenkant mooi glad. Laat op laag tot middelhoog vuur de tortilla garen met het deksel op de pan totdat het midden (bovenkant) bijna gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
  • Nu ga je de tortilla omdraaien. Leg een bord bovenop de tortilla dat net iets groter is dan de pan. Houd je hand op de onderkant van het bord en draai nu de pan om zodat de tortilla op het bord ligt. Schuif de tortilla vervolgens terug in de pan met de ongare onderkant naar beneden. Laat het zo nog 5 tot 10 minuten garen. Het deksel hoeft nu niet meer op de pan.
  • Schuif de tortilla op een mooi groot bord of een serveerplank. Je kunt de tortilla zowel koud, lauw als warm eten. Serveer als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hapje bij de borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling