Griekse salade met kalamata olijven, feta, tomaatjes en komkommer

Griekse salade met kalamata olijven en feta

We kennen denk ik allemaal de traditionele Griekse salade wel. Heerlijk simpel, met lekker veel olie, vette feta en smaakvolle olijven. Superlekker! En gelukkig heel makkelijk om te maken 😉

Het belangrijkste bij het maken van deze salade zijn de producten. Je hebt verse en smaakvolle producten nodig. Ik haal de feta en de kalamata olijven bijvoorbeeld bij de Turkse supermarkt. Ik vind dat hier vaak veel meer smaak aan zit dan wanneer je deze bijvoorbeeld bij de Albert Heijn of Jumbo koopt.

En omdat het zo’n simpele salade is, bepalen de ingrediënten of het een goede salade is of niet. Kies daarom ook mooie rode verse tomaatjes, een stevige komkommer en een harde rode ui. Dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Wat voor de salade geldt, geldt natuurlijk ook voor de dressing. Deze is ook erg simpel. Daarom is een goede olijfolie een must, evenals een goede rode wijnazijn. Je kunt daarom best eens wat meer uitgeven voor een goede olijfolie. Bij dit soort gerechten proef je dat namelijk meteen! Geeft een veel lekkerder resultaat.

Je kunt de salade bijvoorbeeld serveren bij deze Griekse gevulde inktvisjes of bij een heerlijk malse kleftiko. Liever een andere salade? Dan is deze met halloumi en pitacroutons ook heerlijk!

Smakelijk!

Griekse salade met kalamata olijven, feta, tomaatjes en komkommer
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Griekse salade met kalamata olijven en feta

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram feta
  • handvol kalamata olijven
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de sla en schud deze droog. Snijd of scheur de bladeren in stukken en verdeel over een brede schaal. Snijd de komkommer in halve maantjes en de tomaatjes in partjes, en verdeel deze over de sla. Snijd de feta in kleine stukjes en halveer de olijven. Verdeel deze ook over de salade. Maak de ui schoon en halveer deze. Snijd de ui vervolgens in heel dunne ringen en verdeel deze ook over de salade.
  • Meng in een apart kommetje de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel dit over de salade. Serveer de salade bij een Grieks hoofdgerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.