Griekse salade met halloumi en pita croutons

Griekse salade met halloumi en pita croutons

Salades zijn er in alle soorten en maten. Bij het maken van een salade houd ik graag een bepaalde keuken of traditionele smaakcombinatie aan. Voor deze Griekse salade gebruikte ik traditionele Griekse smaakcombinaties.

Een simpele Griekse salade bestaat uit rode ui, tomaat, olijven en feta, besprenkeld met wat olijfolie. Deze paste ik wel iets aan. De feta verving ik door halloumi. Ik wil deze salade namelijk als maaltijdsalade eten en vind halloumi een betere vleesvervanger in een maaltijdsalade dan feta.

Daarnaast vulde ik de salade aan met wat versgebakken pitacroutons, sla en komkommer. Om het een wat completer geheel te maken. Eventueel kun je er pita met tzatziki bij serveren. Ook heerlijk!

Ik at deze salade dus als maaltijdsalade, maar je kunt de salade ook als bijgerecht eten bij een Griekse maaltijd. Bijvoorbeeld bij mijn Kleftiko. Serveer er dan ook pita met tzatziki bij. En sluit de maaltijd af met een lekkere zelfgemaakte hangop.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Griekse salade met halloumi en pita croutons
Griekse salade met halloumi en pita croutons
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 stuk halloumi
  • olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kropsla of veldsla
  • 2 komkommers
  • 2 tomaten
  • 2 groene pepers
  • 2 handjes vol kalamata olijven
  • oregano
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 stuk halloumi
  • olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kropsla of veldsla
  • 2 komkommers
  • 2 tomaten
  • 2 groene pepers
  • 2 handjes vol kalamata olijven
  • oregano
Griekse salade met halloumi en pita croutons
Instructies
  1. Snijd de halloumi in dikke plakken en bak deze in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de halloumi aan beide kanten lichtbruin. Snijd de gebakken halloumi in stukjes. Verwarm wat olijfolie in dezelfde koekenpan. Snijd de pitabroodjes in stukjes en bak de stukjes pita in de olijfolie met wat zout en peper. Zet de croutons en halloumi opzij totdat je deze nodig hebt.
  2. Snijd de kropsla in stukken, was deze en draai droog in een slacentrifuge. Snijd de komkommers en tomaten in kleine blokjes. Snijd de groene pepers klein, met of zonder zaadlijsten, afhankelijk van hoe pittig je de salade wil. Snijd de kalamata olijven in kleine stukjes. Meng alles door elkaar en besprenkel met wat olijfolie en oregano. Strooi de croutons en de halloumi over de salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *