Griekse orzo salade met halloumi

Griekse orzo salade met halloumi

Ik ben echt fan van orzo! Eigenlijk het beste van rijst en pasta in één product! Klinkt goed toch? En nog mooier, je kunt het tegenwoordig op steeds meer plekken krijgen 🙂 Wat echt wel een groot pluspunt is! Je kunt het overigens ook vinden als risoni, dan is het Italiaans, maar in principe nagenoeg hetzelfde als orzo!

In dit recept kies ik echter wel weer voor de Griekse smaken. Gewoon omdat dat zo heerlijk past bij deze geweldige pastasoort. En natuurlijk omdat het superlekker is! Ik maakte dus een mooi mengsel van gebakken halloumi, natuurlijk orzo, rode ui, komkommer, tomaatjes, pijnboompitjes en rozijnen. En ik denk de dat rozijnen er nog wel het lekkerst in zijn! Naast de zoute en frisse smaken, geeft dit namelijk een heerlijk zoetje aan het gerecht. En dat past érg goed!

Dus, kom je deze heerlijke pastasoort tegen in de supermarkt? Denk dan zeker eens terug aan dit gerechtje. Ik raad je in ieder geval zeker aan om deze orzo salade te proberen! Ook een topper overigens als je fan bent van halloumi. Want die komt hier ook perfect in uit 🙂

Smakelijk!

Griekse orzo salade met halloumi en tzatziki

Griekse orzo salade met halloumi en tzatziki

Voorbereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Orzo salade

  • 200 gram orzo (of risoni)
  • 250 gram halloumi
  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 gram sultana roijnen
  • halve komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 el kalamata olijven
  • bosje verse munt
  • peper en zout

Tzatziki

  • halve komkommer
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml yoghurt
  • bosje verse munt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze mooi bruin aan beide kanten in een droge koekenpan. Snijd de halloumi vervolgens in stukjes.

Tzatziki

  • Schil de helft van de komkommer en schraap hier de zaadjes uit met een lepel. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Roer hier wat zout doorheen zodat de komkommer wat vocht verliest.
  • Meng de yoghurt met wat fijngehakte munt, geperste knoflook, peper en zout. Zet dit in de koelkast tot gebruik. Roer net voor het serveren de uitgelekte komkommer door de tzatziki

Orzo salade

  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze mooi lichtbruin zijn. En wel de rozijnen in heet water. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng de groenten met de halloumi, orzo en pijnboompitjes. Giet de rozijnen af en roer deze ook door de orzo. Hak de blaadjes van het bosje munt grof en meng dit ook door de orzo salade. Serveer de orzo met de tzatziki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling