Gevulde bolcourgette met Griekse orzo

Gevulde bolcourgette met Griekse orzo

We hadden weer een paar supermooie bolcourgettes in de tuin! Dus komt er weer een heerlijk receptje met bolcourgettes 🙂 De vorige keer vulde ik de courgettes met Koreaans gekruid gehakt met rijst. Wat ook superlekker was! Maar vandaag ging ik op de Griekse tour. Ik vind orzo namelijk superlekker en heb meer redenen nodig om dat elke week te eten :p Dit recept is zeker weer een extra reden op orzo te eten! Want deze bolcourgettes zijn megalekker, vegetarisch en je eet een hele groente per persoon! Best gezond ook nog eens dus 😉

De vulling is ook lekker makkelijk om te maken. Je kookt de orzo, snijd alle overige ingrediënten in stukjes en mengt dit met wat tomatenpuree en crème fraîche. Vervolgens stop je die heerlijke bolcourgettes goed vol met de vulling en heb je een heerlijke avondmaaltijd. Ook nog een leuke tip. Dit gerecht is ook nog eens heerlijk als lunch!

Je kunt dit recept overigens ook met gewone courgettes maken. Persoonlijk vind ik het in een bolcourgette lekkerder, omdat de vulling dan wat smeuïger blijft. En je lekker veel vulling hebt in verhouding met courgette. Bij een gewone gevulde courgette is deze verhouding net andersom 😉 Maar mocht je geen bolcourgettes kunnen vinden (tip: probeer de Lidl), dan zijn gewone courgettes een prima alternatief.

Smakelijk!

Gevulde bolcourgette met Griekse orzo

Gevulde bolcourgette met Griekse orzo

Voorbereiding 20 min
Bereiding 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 bolcourgettes
  • 300 gram orzo
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el kalamata olijven
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 150 gram feta
  • 100 gram walnoten
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 citroen

Instructies

  • Snijd het kapje van de bolcourgettes, hol ze uit en gooi de pitjes weg. Zet de uitgeholde bolcourgettes opzij totdat je ze nodig hebt. Bewaar de kapjes ook. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit, snijd de kalamata olijven, zongedroogde tomaten en feta in kleine stukjes en hak de walnoten grof. Meng dit met de orzo, crème fraîche, tomatenpuree, oregano en een eetlepel olijfolie. Rasp de citroen en voeg ook het citroensrasp toe.
  • Vul de courgettes met het mengsel en leg het kapje er bovenop zodat ze goed afgesloten zijn. Zet de courgettes rechtop in een ovenschaal en bak ze in 20 tot 25 minuutjes gaar in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling