Cha sieuw siu mai met garnalen en bamboescheuten

Cha sieuw siu mai met garnalen en bamboescheuten

Ik had weer eens zin om dumplings te maken. Want die zijn altijd lekker en leuk om te maken! En als je voor makkelijk wil gaan, dan zijn siu mai dumplings echt de makkelijkste om te maken. Je hoeft geen moeilijke vouwtechnieken te oefenen en je kunt de wontonvellen gewoon kant-en-klaar bij de toko of de supermarkt kopen. Het enige dat je hoeft te doen, is de makkelijke vulling maken!

Officieel maak je deze dumplings volgens mij met ronde wonton vellen, maar aangezien de meeste wontonvellen die je in de supermarkt kunt kopen, vierkant zijn, maken we ze gewoon lekker makkelijk met vierkante wonton vellen. Ik heb geen tips voor het vormen van de siu mai. Hoe ik het doe is eigenlijk gewoon zorgen dat je met het vel een kuiltje in je hand maakt voor de vulling. En daar het wonton vel omheen vouwt. Klaar! Zal niet de autentieke Chinese techniek zijn :p maar voor mij werkt het!

Vervolgens stoom je de dumplings een paar minuutjes. Totdat de garnalen gaar zijn en het deeg zacht. Sounds simple enough, toch? 🙂 Is het ook! En het is superlekker! Ik een dumplings graag als hoofdgerecht en maak dan ook een aantal verschillende. Maar je kunt ze ook als voorgerecht eten voor een Oosterse maaltijd. Allebei een goed idee 🙂

Smakelijk!

Cha sieuw siu mai dumplings met garnalen en bamboo

Cha sieuw siu mai dumplings met garnalen en bamboo

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • wonton vellen

Vulling

  • 150 gram cha sieuw vlees (verkrijgbaar bij de toko in de diepvries)
  • 150 gram rauwe garnalen
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 el julienne bamboescheuten uit blik
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl shaoshing rijstwijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 ei
  • 1 flinke tl maizena
  • zout en peper

Dipsaus

  • hoisinsaus

Instructies

Vulling maken

  • Hak de cha sieuw heel erg fijn met een mes of hak het grof met de keukenmachine. Snijd de gamba's in kleine stukjes. Snijd de bamboescheuten ook in kleine stukjes. Meng de cha siew, gamba en bamboe met de overige ingrediënten en roer goed door elkaar. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

Siu mai maken

  • Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de dim sum in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de dumplings zit zodat ze niet aan elkaar plakken.

Siu mai stomen

  • Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de siu mai vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje. Serveer de dumplings met hoisinsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling