Dumplings gevuld met cha sieuw

Dumplings gevuld met cha sieuw

Ik vind dumplings echt superleuk om te maken! En natuurlijk ook heerlijk om op te eten 🙂 Dus toen ik er laatst achter kwam dat Brendang Pang (Masterchef Australië) een dumpling boek heeft uitgebracht (this is a book about dumplings), moest ik deze natuurlijk hebben! En wat ben ik er blij mee! Voor dit recept vooral met de tips voor het vouwen van de perfecte dumplings. En aangezien ik nogal wat moeite heb met de gyoza stijl dumplings, vond ik dit wel een mooi alternatief. En eerlijk, ik vind het ook gewoon heel erg mooie dumplings.

De vulling bedacht ik zelf, waarvoor ik inspiratie haalde uit een noedelgerecht dat ik wel eens maak. Met cha sieuw, hoisin, bamboescheuten en lente uitjes. En als zoiets lekker is in een gerecht met noedels, dan zal het ook wel lekker zijn als vulling van een dumpling, toch? Nou, zeker wel! Ik dipte ze in nog wat extra hoisinsaus (want lekker!) en dat maakt de dumplings helemaal af.

Ik gebruikte kant-en-klare gyoza vellen, omdat ik die voor gestoomde dumplings prima vind. Ga je de dumplings eerst bakken, dan raad ik wel aan om het deeg zelf te maken. Ik heb dat ook geprobeerd met kant-en-klare gyozavellen en vond dat toch een beetje tegenvallen. Maar voor deze dumplings kun je dus prima gyozavellen kopen. Die vind je, net als de cha sieuw, bij de toko in de diepvries.

Smakelijk!

Cha sieuw dumplings

Cha sieuw dumplings

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 45 min

Extra benodigdheden

  • stoommandje

Ingrediënten

  • gyozavellen (uit de diepvries)
  • 200 gram cha sieuw (verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 lente uitjes
  • stukje gember ongeveer 2 cm
  • 1 ei
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el shaoshing wijn
  • 2 el julienne bamboescheuten uit blik
  • mespunt suiker
  • 1 tl hoisin saus
  • 1 el maizena

Instructies

  • Laat de gyozavellen ontdooien. Hak ondertussen de cha sieuw grof, met de hand of met de keukenmachine of blender. Maal het niet te fijn, want dan haal je de structuur er uit. Maak de gember schoon, rasp deze en meng met het vlees. Snijd de lente ui in ringetjes en meng samen met de overige ingrediënten door het vlees. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep een lepel vulling in het midden van het gyozavel. Maak met je vinger de randjes van het gyozavel nat. Vouw het vel dubbel en druk de randjes dicht. Haal nu de punten naar elkaar toe en vouw het daar ook dicht. Bewaar onder een theedoek of in een afgedekte schaal.
  • Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je stoommandje op past. Leg een vel bakpapier in je stoommandje. Leg hier de dumplings op en stoom in 5 minuten gaar. Serveer met wat hoisin saus om in te dippen!

Notities

Tip! Je kunt de dumplings ook prima invriezen. Als je ze dan gaat bereiden, hebben ze wel een iets langere tijd nodig om gaar te stomen. Je hoeft de dumplings overigens niet eerst te ontdooien voordat je ze stoomt. Dit kan namelijk prima als ze nog bevroren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling