Ik ging weer eens de keuken in met Michelle (Mies’ Winejournal) voor een leuke Griekse wijn-spijs avond! We kennen denk ik allemaal de Griekse keuken wel, maar ben je ook al bekend met Griekse wijnen? Nou wij dus ook niet. Mooi moment om dit te gaan ontdekken dus!
En natuurlijk maakte ik meer dan één gerechtje. Eerder deze maand deelde ik al de giouvetsi die we maakten als hoofdgerecht en de andere gerechtjes volgen natuurlijk ook nog! Bij deze gang koos Michelle een lichte (gekoelde) rode wijn die vrij mild was, maar goed stand hield tegenover de kruidige bifteki en romige feta.
Ik serveerde verder nog zelfgemakken pita bij de bifteki en natuurlijk tzatziki. Super lekker als voor- of tussengerecht, maar zoals je ziet kan dit ook heel erg prima als hoofdgerecht. Serveer er dan evt. nog wat orzo en komkommer bij voor een volledige maaltijd 🙂
Smakelijk!
Bifteki gevuld met feta
Ingredients
- 500 gram varkens braadworsten (ongekookt)
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 3 teentjes knoflook
- bosje verse peterselie
- 1 el paprikapoeder
- 2 el gedroogde oregano
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 ei
- paneermeel
- 200 gram feta
Instructions
- Haal het gehakt uit de varkensworstjes en doe dit samen met het rundergehakt in een grote kom.
- Maak de ui schoon en rasp deze. Rasp ook de tomaat en voeg beiden toe aan het gehakt.
- Maak de knoflook schoon en hak deze, samen met de verse peterselie heel fijn. Voeg dit samen met het paprikapoeder, de gedroogde oregano, rode wijnazijn, olijfolie en het ei toe.
- Kneed alles goed door elkaar en voeg kneed er zoveel paneermeel doorheen totdat het nét niet meer plakt.
- Dek het gehakt af en zet voor een half uurtje tot een uurtje in de koelkast.
- Verkruimel de feta. Pak steeds een stuk gehakt, maak dit plat, vul met de verkruimelde feta en maak voorzichtig dicht. Vorm (evt. met natte handen) mooi kleine bifteki burgertjes van het gehakt. Leg ze evt. nog even in de koelkast als je hier tijd voor hebt.
- Bak de bifteki mooi bruin en krokant in een droge koekenpan.