Lekker en gevarieerd weekmenu week 38

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 38

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta alla gricia

Voor de maandag heb ik een heerlijk pastagerecht voor je. Ik denk wel de makkelijkste pasta ooit! Deze pasta alla Gricia is namelijk nóg makkelijker om te maken dan de pasta carbonara. Oorspronkelijk komt deze pasta uit Rome en was het, zoals heel veel lekkere Italiaanse recepten, voer voor de armen.. En dan maakt het zeker niet minder lekker! De Italiaanse keuken staat immers bekend om haar eenvoud.

Dinsdag: Griekse orzo salade met halloumi

Voor de dinsdag reizen we door naar Griekenland met deze heerlijke orzo bowl. Met gebakken halloumi, rozijntjes, rode ui en natuurlijk homemade tzatziki! Een heerlijke frisse saladebowl met een mooie punch van de tzatziki. Super makkelijk om te maken, wat wel zo fijn is voor een doordeweekse avond! En lekker als lunch als je nog wat over hebt 🙂

Woensdag: Kerrie kokossoep

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een heerlijke kippensoep met kerrie en kokos. Heerlijk geïnspireerd op de Thaise keuken, dus met lekker veel smaak 🙂 Ik serveer er graag roti paratha bij, dat zijn heerlijke vettige en hartige ‘pannenkoken’ die je lekker in de soep kunt dopen. Bestrooi de soep rijkelijk met koriander en gefrituurde uitjes en je hebt een heerlijke maaltijd!

Donderdag: Melanzane alla parmigiana

Deze donderdag gaan we voor een heerlijke vega ovenschotel! Ook weer uit de Italiaanse keuken, want daar ben ik erg fan van 🙂 Ik vind ovenschotels altijd heerlijk, maar maak ze eigenlijk veel te weinig.. Gelukkig zijn de koudere maanden daar perfect geschikt voor dus in de winter gaan we weer flink aan de slag met nieuwe ovenschotels. Voor nu kun je vooruit met deze heerlijke vega ovenschotel!

Vrijdag: Pimientos de padron

En het is weer vrijdag! Tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik vind deze groene pepers uit Spanje altijd fantastisch lekker. En in de zomer kun je het geluk hebben dat je ze op de markt of bij de Jumbo kunt kopen. De rest van het jaar zijn ze namelijk heel erg lastig te vinden. Serveer deze pimientos de padron samen met nog wat heerlijke tapas hapjes voor de perfecte borrelavond!

Zaterdag: Italiaanse kalfsstoof met rozijnen

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag weer een heerlijk stoofpotje. Toevallig weer Italiaans 😉 Heerlijke romige polenta met supermals kalfsstoofvlees met een topping van rozijntjes, pijnboompitten en geroosterd broodkruim. Drink er een stevige rode wijn bij en je bent zéker een gelukkig mens!

Zondag: Perentaart met dulce de leche

Zin in iets zoets dit weekend? Dan wil je deze heerlijke perentaart zeker maken! De peren zijn namelijk weer (bijna) in het seizoen! Een heerlijke krokante buitenkant met zachte peren en zachte dulce de leche saus om het af te maken. Serveer er een bol (kaneel)ijs bij en je hebt het perfecte toetje! En zonder ijs een heerlijk tussendoortje voor bij de thee of koffie.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.