Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Ik kook eigenlijk maar zelden met aubergine, terwijl dat hartstikke lekker is! Vroeger dacht ik altijd dat ik aubergine niet lekker vond, maar bleek uiteindelijk gewoon dat de keren dat ik het ergens proefde, het niet zo goed was klaargemaakt :p Dus toen ik een keer moussaka at in Griekenland, bleek dat ik aubergine dus wél heel erg lekker vind!

Uiteindelijk heb ik zelf ook al eens moussaka gemaakt (lekker!) en toen ik op Instagram vroeg wat ik zéker nog eens met aubergine moest maken, was het meest gegeven antwoord toch wel Melanzane alla parmigiana. Daar word ik dan zelf natuurlijk ook wel nieuwsgierig naar 🙂

Dus heb ik verschillende versies van de Melanzane alla parmigiana opgezocht en bekeken en heb ik mijn ultieme recept samengesteld en geproefd. En dat is een recept geworden met héél veel kaas! Wat natuurlijk alleen maar lekker kan zijn :p Dus probeer ‘m zeker zelf eens uit 🙂 Want dit is écht heel erg lekker!

Smakelijk 🙂

Melanzane alla parmigiani
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Melanzane alla parmigiana

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • zout
  • scheutje olijfolie

Tomatensaus

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • mespunt chiliflakes
  • scheut rode wijn
  • paar takjes verse oregano
  • paar takjes verse basilicum
  • zout en peper

Melanzane alla parmigiana

  • 1 stuk parmezaanse kaas geraspt
  • 2 bollen mozzarella
  • panko of broodkruimels

Instructies

  • Snijd het steeltje van de aubergines en gooi dit weg. Snijd de aubergines vervolgens in gelijke dunne plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en leg ze op wat keukenpapier. Laat ze zo ongeveer 10 minuten liggen.
  • Dep de aubergine aan beide kanten droog. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de aubergineplakken aan beide kanten totdat je grillstrepen ziet. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.

Tomatensaus

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan. Maak vervolgens de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak de knoflook dan ook zo'n minuutje mee met de ui. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze ook mee.
  • Voeg dan de rode wijn en blikken tomatenstukjes toe en een mespunt chiliflakes. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Hak of knip de verse oregano en basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Laat de saus inkoken totdat deze mooi dik is. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Melanzane alla parmigiana

  • Snijd de mozzarella in plakken en leg alvast klaar. Rasp de parmezaanse kaas en zet dit ook klaar. Nu gaan we dunne laagjes maken totdat alles op is. Begin met een laagje saus, dan een laagje aubergines, dan mozzarella gevolgd door parmezaanse kaas. Vervolgens begin je weer opnieuw met de saus en ga je door tot alles op is. Je eindigt met een laagje mozzarella en parmezaanse kaas. Deze top je nog af met wat panko of broodkruimels voor een extra crunch!
  • Bak de melanzane alla parmigiana een half uurtje in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooi gratinlaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling