Pasta alla vodka met chorizo en burrata

Pasta alla vodka met chorizo en burrata

Dit super makkelijke gerechtje stond al best lang op mijn planning om eens te maken! En eindelijk was het zover 🙂 Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van een pastasaus met wodka er doorheen, omdat ik niet zo’n heel grote wodka fan ben. Maar dat gaf juist een heerlijke diepgang aan de saus! Samen met de chiliflakes en paprikapoeder krijg je echt een gelaagde saus, ondanks dat er eigenlijk niet zo heel veel ingrediënten in gaan.

Ik besloot er ook chorizo en burrata aan toe te voegen, wat bij het originele recept eigenlijk niet hoort. De chorizo was echt een top toevoeging! En de burrata maakt de pasta extra romig. Ik denk dat het zonder de burrata nog steeds heel erg lekker is, maar de chorizo heeft het wel echt nodig vind ik, die zou ik dus zeker niet weglaten.

Al met al echt een hele simpele pasta! Volgens mij niet echt Italiaans, maar juist Amerikaans. Maar mijn versie is dan weer meer een combi tussen Italië, Spanje en Amerika. Net wat anders weer :p Maar heeel erg lekker!

Geniet ervan 🙂

Pasta alla vodka met chorizo en burrata
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pasta alla vodka met chorizo en burrata

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram rigatoni
  • 200 gram chorizo
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • snuf chiliflakes
  • snuf paprikapoeder
  • 120 ml wodka
  • 250 ml kookroom
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de rigatoni al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking, in ruim gezouten water.
  • Snijd de chorizo in plakjes en halveer deze. Bak de chorizo knapperig in een droge pan.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon. Snipper deze en voeg toe aan de krokantgebakken chorizo. Bak nog een paar minuutjes mee.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe aan de pan. Bak ongeveer 1 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en breng op smaak met een snuf chiliflakes en een flinke snuf paprikapoeder.
  • Voeg vervolgens de wodka en kookroom toe en roer goed door. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer nog eens door.
  • Serveer de pasta alla vodka met de burrata en maak af met wat verse basilicum en goede olijfolie.

2 gedachten over “Pasta alla vodka met chorizo en burrata”

    • Zou zeker kunnen! Je kunt het zelfs ook weglaten, aangezien het officieel niet in het gerecht hoort. Maar ik vond het wel een lekkere toevoeging, dus dan zou salami een perfecte vervanging zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling