Pasta alla Zozzona

Pasta alla Zozzona

Dit is echt een lekkere pasta! Een soort kruising tussen pasta al salsiccia (in tomatensaus) en een pasta carbonara. Dus met worstvlees én guanciale. En tomatensaus én carbonara ‘saus’. Best of both worlds dus! Een makkelijke pasta om te maken en écht heel erg lekker. Wel heel erg afhankelijk van de kwaliteit van de producten. Zorg dus echt dat je Italiaanse worstjes (salsiccia) in huis haalt én goede guanciale.

Omdat dit soort pasta’s eigenlijk altijd nul groenten bevatten, maak ik altijd salade voor bij de pasta. Zo krijg je toch groenten binnen en kun je wel dit soort lekkere vettige pasta’s eten. Win-win vind ik! En dan eet ik meestal wel iets meer sla dan pasta, voor de balans :p Je moet wat als je een kookblog hebt he.. en niet volledig wil dichtgroeien.

Ik vind dit gerecht zo leuk omdat het zo over the top is. Het zijn zoveel gerechten in één en typeert voor mij echt alles wat goed is aan de Italiaanse keuken! Wel vettig, maar wel echt lekker. Waarschijnlijk komt het gerecht uit Rome, net als de klassieke carbonara, waardoor ze een beetje op elkaar lijken 🙂

Smakelijk!

Pasta alla Zozzona
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta alla Zozzona

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram korte pasta bijv. rigatoni
  • 100 gram guanciale

Ei-mengsel

  • 4 eidooiers
  • 50 gram geraspte pecorino
  • zwarte peper naar smaak

Zozzona pasta

  • 200 gram Italiaans worstvlees (Salsiccia)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten
  • zout en peper
  • chiliflakes naar smaak
  • extra pecorino

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de guanciale in kleine blokjes en bak in een droge koekenpan mooi krokant. Bewaar het bakvet!

Ei-mengsel

  • Mix de eidooiers met de geraspte pecorino en het bakvet goed door elkaar met de garde. Breng op smaak met lekker veel zwarte peper.

Pasta zozzona

  • Haal het vlees uit de worstjes en bak dit als een soort gehakt, totdat het mooi gaar en krokant is.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg dit toe aan de pan en bak de ui mooi zacht. Maak dan de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ook even kort mee.
  • Voeg het blik tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en chiliflakes. Roer goed door elkaar.
  • Voeg dan de pasta toe en haal de pan van het vuur. Roer er het ei-mengsel doorheen totdat je een mooie samenhangende saus hebt. Garneer met wat extra pecorino!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.