Ik had nog een paar heerlijke Italiaanse venkelworstjes (salsicce) uit Italië, dus daar maakte ik deze heerlijke pasta mee! Ik gebruikte trofie pasta, die moet iets langer koken dan de gemiddelde pasta, maar ik vind het wel een heerlijke pastasoort. Lekker dik met een goede bite! Precies wat je van een goede pasta wil.
Sowieso is dit een heerlijk pastagerecht. Lekker hartig met een lekkere en subtiele venkelsmaak van het venkelzaad en de venkelworstjes. Gewoon een goede simpele pasta zoals je van de Italianen gewend bent 🙂
Hier staat denk ik elke week wel een lekkere pasta op tafel. Ik vind het namelijk heerlijk en het is meestal zo klaar, dus ook nog eens extra fijn. Ik serveer er wel ook altijd een salade bij om een beetje te compenseren 🙂 Zodat je toch nog je portie groenten binnenkrijgt!
Smakelijk!
Pasta alla salsicce
Ingrediënten
- 300 gram korte pasta
- scheutje olijfolie
- 400 gram salsicce Italiaanse venkelworstjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenstukjes
- scheut rode wijn
- 1 tl venkelzaad
- geraspte parmezaanse kaas naar smaak
- peper en zout naar smaak
- mespunt chiliflakes
Instructies
- Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Snijd de salsicce worstjes in stukjes en bak deze mooi bruin en krokant in de hete olie.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg doe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee.
- Voeg het blik tomaten en de rode wijn toe en roer alles goed door. Breng op smaak met venkelzaad, parmezaanse kaas, peper, zout en chiliflakes.
- Roer goed door en laat nog even pruttelen totdat de saus wat dikker is. Roer er dan de pasta doorheen en garneer met extra parmezaanse kaas en chiliflakes.