Crispy chili stoofvlees is toch wel een van m’n favoriete smaakmakers, dus ik besloot er stoofvlees mee te maken! Een soort combi tussen (black) pepper beef en klassiek stoofvlees – maar dan dus met lekker veel crispy chili oil! Daardoor wordt het wel wat vettig, maar ook zo mega smaakvol! Wil je het minder vettig hebben, probeer dan alleen de crispy ‘vulling’ van de crispy chili oil te gebruiken en de olie wat minder mee te scheppen.
je kunt dit crispy chili stoofvlees serveren met rijst of noedels. Past allebei prima namelijk. Mocht je het stoofvlees nog niet spicy genoeg vinden, dan kun je er altijd nog wat extra crispy chili oil overheen scheppen voor nog meer smaak en pit!
Als ik stoofvlees maak, maak ik altijd lekker veel. Een kilo vlees is misschien wat te veel voor 4 personen, maar ik heb liever te veel dan te weinig. De rest kun je namelijk prima invriezen. En als je toch al zolang bezig bent om stoofvlees te maken, kun je net zo goed lekker veel maken 🙂
Smakelijk!
Crispy chili stoofvlees
Ingrediënten
- 1 kilo riblappen of sukade
- zout en peper
- scheutje zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember
- 1 tl witte peper
- 400 ml runderfond
- 3 el crispy chili oil
- 1 tl limoensap
- 1 tl vetsin (of msg)
- 2 el sojasaus
- 2 el shaoxing rijstwijn
Overige ingrediënten
- 1 tl maizena
- 2 witte uien
- 3 rode puntpaprika's
- 4 lente uitjes
Instructies
Crispy chili stoofvlees
- Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Bak hier het vlees (evt. in porties) in aan totdat het rondom mooi bruin is.
- Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden. Voeg dit ook toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg nu ook de witte peper toe.
- Voeg vervolgens het fond, de crispy chili oil, het limoensap, de vetsin, sojasaus en shaoxing rijstwijn toe. Roer alles goed door elkaar en doe het deksel op de pan. Laat het zo'n 3 tot 4 uur stoven. Haal het laatste half uurtje het deksel van de pan.
- Meng de maizena met een beetje water en roer goed los. Roer dit door het stoofvlees heen.
Groenten wokken
- Maak de uien schoon en snijd grof. Doe dit ook met de puntpaprika's en de lente ui.
- Verhit een scheutje olie in een wokpan en laat 'm goed heet worden. Wok de ui, paprika en lente ui totdat alles net beetgaar is. Roer dit door het stoofvlees heen. Lekker met rijst of noedels.