Zalmkoekjes uit de airfryer

Zalmkoekjes uit de airfryer

Ik kreeg afgelopen Kerst een fantastische airfryer cadeau van Philips! Een mooi moment om dus eens wat meer te experimenteren met de airfryer! Dus maakte ik deze fantastisch lekkere zalmkoekjes in de airfryer. Mocht je nou geen airfryer hebben, dan kun je ze ook bakken in wat zonnebloemolie. Maar uit de airfryer zijn ze wel top hoor.

Kost je weinig moeite en je krijgt toch heerlijke knapperige zalmkoekjes die van binnen nog lekker smeuïg zijn. Ze hoeven er niet lang in en ik draaide ze halverwege even om zodat ze aan allebei de kanten mooi bruin worden 🙂

Ik serveerde deze zalmkoekjes als voorgerechtje van een Thais diner, en ik maakte er lekker veel dus at ze ook nog als hoofdgerecht met een heerlijke papayasalade erbij. Heb je er te veel gemaakt? Dan kun je ze ook prima invriezen! Bak ze dan gelijk vanuit de vriezer in zo’n 12 minuten gaar in de airfryer. Let er wel op dat als je ze invriest, je ze niet tegen elkaar aan legt, anders krijg je één grote zalmkoek.

Smakelijk!

Thaise zalmkoekjes uit de airfryer
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Zalmkoekjes uit de airfryer

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 18 zalmkoekjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine
  • airfryer

Ingrediënten

Rode currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 3 stengels citroengras
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 tl garnalenpasta
  • 1 tl palmsuiker
  • bosje koriander
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Zalmkoekjes

  • 600 gram zalmfilet zonder huid

Instructies

Rode currypasta

  • Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal dit samen met alle andere ingrediënten grof in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een net samenhangende pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.

Zalmkoekjes

  • Pureer de zalm samen met de currypasta grof in de keukenmachine. Je wil nog stukjes zalm herkennen en het dus niet te fijn malen.
  • Vorm zo'n 18 tot 20 platte koekjes of burgertjes van het zalmmengsel. Leg dit op een bord, dek af en laat even opstijven in de koelkast.
  • Vet de bak van de airfyer in en verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de zalmkoekjes vervolgens in 10 minuten mooi bruin en gaar. Draai de zalmkoekjes evt. halverwege even om.
  • Lekker met zoete chilisaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.