Ik laat me graag inspireren door verschillende smaken van over de hele wereld. Onder andere uit de Koreaanse keuken, want die smaken zijn zo mooi in balans 🙂 Vandaar ook deze gebakken rijst met Koreaanse invloeden! Met lekker veel kimchi en goed op smaak gebracht met sojasaus en gochujang, waardoor je een heerlijke hartige en pittige gebakken rijst krijgt. Met heerlijke malse ossenhaaspuntjes om het af te maken!
Ik vind dat je eigenlijk elk gebakken rijstgerecht wel kunt afmaken met een gebakken spiegeleitje. Dat heb ik bij deze Koreaanse rijst dus ook gedaan. Ziet er niet alleen leuk uit, is ook nog eens hartstikke lekker! Verder topte ik de Koreaanse rijst af met wat extra kimchi en crispy chili oil.
Serveer evt. met wat kroepoek (als je wil) en een frisse komkommersalade voor de extra groenten. Verder heeft dit gerecht niet zoveel nodig, hartstikke lekker as it is!
Smakelijk!
*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter
Koreaanse rijst met ossenhaaspuntjes
Ingrediënten
- 400 gram ossenhaaspuntjes
Marinade
- 4 el appelazijn
- 4 el donkere sojasaus
- 1 tl gochujang
- 1 tl sesamolie
- 1 tl suiker
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
Gebakken rijst
- 400 gram gekookte rijst of 250 gram ongekookte rijst
- scheutje zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 lente uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 100 gram kimchi
- 1 el gochujang
- 1 el honing
- 1 tl vetsin
- 4 eieren
Instructies
Marineren
- Doe de ossenhaaspuntjes in een bakje en doe hier de appelazijn, donkere sojasaus, gochujang, sesamolie en suiker bij.
- Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden. Voeg dit toe aan het vlees en roer goed door elkaar. Laat minstens een half uurtje marineren.
Koreaanse rijst
- Verhit de zonnebloemolie in een pan, maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Bak de ui een paar minuutjes totdat deze mooi zacht en gaar is.
- Maak nu ook de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak dit ook een paar minuutjes mee met de ui totdat net het scherpe er af is.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
- Hak de kimchi grof en voeg dit ook toe. Bak ook een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en roerbak totdat de rijst mooi krokant is. Breng op smaak met de gochujang, honing en vetsin. Houd warm.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pannetje. Bak hier heel kort de ossenhaaspuntjes in totdat ze rondom bruin zijn maar aan de binnenkant nog mooi rosé. Bak nu ook 4 spiegeleitjes in een aparte pan.
- Roer de ossenhaaspuntjes door de rijst. Verdeel over 4 borden of kommen en leg er een spiegeleitje bovenop. Serveer evt. met extra kimchi en crispy chili oil.