Koreaans eten blijft heerlijk! Daarom experimenteer ik er ook graag mee 🙂 Ik kreeg laatst een doos Koreaanse ingrediënten van O’food binnen, waar ik natuurlijk weer iets lekkers mee wilde maken! Dat werd deze makkelijke gebakken kimchi rijst met heerlijke spicy gochujang gamba’s in een sticky sausje.
Daar maak je zo’n superleuke rijst bowl mee die je aftopt met allemaal heerlijke toppings. Waaronder dus de gochujang gamba’s, maar natuurlijk ook een gebakken eitje en gestoomde babypaksoi voor je dagelijkse hoeveelheid groente!
Ken je de Koreaanse keuken nog niet? Deze kenmerkt zich door de heerlijke spicy, zoete, zure smaken die perfect in balans zijn. Als je van de Aziatische keuken houdt, houd je gegarandeerd ook van de Koreaanse keuken 🙂
Smakelijk!
Koreaanse kimchi rijst met gochujang gamba’s
Extra benodigdheden
- stoommandje of metalen vergiet
Ingrediënten
- 250 gram basmati rijst
- 4 stronkjes baby paksoi
Gochujang saus
- 2 el gochujang
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el honing
- 2 el palmsuiker
- 1 el limoensap
Gebakken kimchi rijst
- scheutje zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 lente uitjes
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram kimchi
- 2 el donkere sojasaus
Gochujang gamba's
- 400 gram gamba's rauw en gepeld
Toppings
- 4 eieren
- zout en peper
- sesamzaadjes
- Koreaanse chili flakes
Instructies
- Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de stronkjes paksoi schoon en snijd in losse stengels. Doe ze in een stoommandje en stoom ze zo'n 6 minuten boven de rijst.
Gochujang gamba's
- Doe alle ingrediënten voor de gochujang saus in een steelpannetje en voeg hier een half kopje water aan toe.
- Verwarm dit op laag vuur totdat het begint te pruttelen. Laat de saus dan zo'n 5 minuten pruttelen totdat deze mooi dik en glanzend is. Laat op laag vuur staan tot later.
Gebakken kimchi rijst
- Maak de ui schoon en snipper deze.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de ui in aan totdat deze glazig is.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
- Snijd de kimchi fijn en voeg dit ook toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
- Zet het vuur hoger. Voeg nu de gekookte rijst en de donkere sojasaus toe. Bak de rijst op hoog vuur zo'n 3 minuten door onder regelmatig roeren.
Gochujang gamba's
- Doe de gamba's bij de saus en verwarm even mee totdat de gamba's opgekruld zijn (paar minuutjes)
Toppings
- Bak 4 spiegeleitjes en kruid met peper, zout en Koreaanse chili flakes
- Verdeel de gebakken rijst over 4 kommen. Leg hier de paksoi op, de gebakken eitjes en schep er wat gamba's op (met saus!)
- Bestrooi als laatste met wat sesamzaadjes en Koreaanse chili flakes.