Koreaanse gochujang carbonara

Koreaanse gochujang carbonara

Dit is écht een fusion gerechtje! Twee keukens die eigenlijk helemaal niet veel gemeen hebben, ook twee landen die aan de andere kant van de wereld liggen, maar toch past dit heel erg goed samen. De gochujang en kimchi voegen namelijk, net als ei, pecorino en guanciale een heerlijke umami touch aan dit gerecht. Daardoor passen de smaken heel erg goed samen! Ik zag dit idee ergens voorbij komen en dacht direct ‘dit wil ik ook’ en da’s meestal wel een goed teken!

Ik gebruik udon noodles die al zijn voorgegaard omdat deze zo extra dik en chewy zijn, maar je kunt ook gewoon gedroogde udon noodles gebruiken, dan moet je ze uiteraard wel gewoon wat langer koken, volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van deze combinatie vindt! Helemaal top of een beetje raar? Laat het me vooral weten in de comments onder het recept als je het recept hebt uitgeprobeerd, want ik ben heel erg benieuwd!

Smakelijk 🙂

Koreaanse gochujang udon carbonara udon noodles
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Koreaanse gochujang carbonara

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram guanciale of pancetta
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 grote eidooiers
  • 30 gram pecorino geraspt
  • 1 mespunt vetsin
  • 2 el gochujang
  • zwarte peper grof gemalen
  • 400 gram voorgekookte dikke udon noodles

Topping

Instructies

  • Snijd de guanciale of pancetta in reepjes en bak in een droge koekenpan mooi krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het bakvet.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Laat het bakvet wat afkoelen en fruit de knoflook op laag vuur 1 tot 2 minuutjes totdat het scherpe er vanaf is.
  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Meng de eidooiers met de geraspte pecorino, vetsin en gochujang. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zwarte peper.
  • Kook de dikke udon noodles heel kort totdat ze makkelijk los komen van elkaar en niet meer plakken. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Haal de pan met knoflook van het vuur en roer hier de noodles en driekwart van de gebakken guanciale doorheen.
  • Roer hier vervolgens het eimengsel doorheen en roer goed. Verdun de saus iets met het kookvocht van de noodles.
  • Garneer de gochujang carbonara met de achtergehouden guanciale, verse koriander, kimchi en crispy chili oil. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.