Snijd de guanciale of pancetta in reepjes en bak in een droge koekenpan mooi krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het bakvet.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Laat het bakvet wat afkoelen en fruit de knoflook op laag vuur 1 tot 2 minuutjes totdat het scherpe er vanaf is.
Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Meng de eidooiers met de geraspte pecorino, vetsin en gochujang. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zwarte peper.
Kook de dikke udon noodles heel kort totdat ze makkelijk los komen van elkaar en niet meer plakken. Bewaar een beetje van het kookvocht.
Haal de pan met knoflook van het vuur en roer hier de noodles en driekwart van de gebakken guanciale doorheen.
Roer hier vervolgens het eimengsel doorheen en roer goed. Verdun de saus iets met het kookvocht van de noodles.
Garneer de gochujang carbonara met de achtergehouden guanciale, verse koriander, kimchi en crispy chili oil. Enjoy!