Courgette soep met gochujang

Courgette soep met gochujang

Courgettesoep is denk ik wel een van de makkelijkste soepen om te maken. Maar wel altijd lekker! Deze keer maakte ik een courgette soep in Koreaanse stijl, met spinazie en gochujang. De soep heeft hierdoor niet de mooiste kleur gekregen.. Maar gelukkig is ie wel heel erg lekker!

Een heerlijke spicy courgettesoep met een mooie balans tussen zoete, zoute en zure smaken. En een soepje met lekker veel groenten er in! Afgemaakt met wat krokante sesamzaadjes voor een kleine krokante touch.

Ik eet graag een broodje bij een soepje, maar bij een Aziatische stijl soep, vind ik het ook vaak lekker om er wat kroepoek of emping bij te eten. Smaakt bij deze soep heel erg lekker!

Smakelijk 🙂

Courgette soep met gochujang en spinazie
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Courgette soep met gochujang

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • blender

Ingrediënten

  • 1 ui
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 courgettes
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gochujang
  • groentebouillon
  • 100 gram spinazie
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 el mulyeot of honing
  • 1 el sesamolie
  • 2 el appelazijn
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit hier de ui in aan totdat deze glazig is.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes.
  • Bak de courgette een paar minuten mee met de ui en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de courgette en bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg nu ook de gochujang toe en bak nog 1 minuutje mee.
  • Vul de pan met groentebouillon totdat de courgette net onder staat.
  • Voeg nu ook de spinazie, donkere sojasaus, mulyeot (of honing), sesamolie en appelazijn toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Pureer de soep nu mooi glad met de blender.
  • Verdeel de courgettesoep over 4 kommen en garneer met sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.