Een gevuld eitje hoort onlosmakelijk bij Pasen! En omdat ei en truffel ook heel erg goed samen gaan, maakte ik deze keer heerlijke gevulde eieren met truffel! Kan niet anders dan lekker zijn, toch? En lekker is het!
Op zich zijn deze gevulde eitjes niet moeilijk om te maken. Zoek je dus nog een last-minute Paasreceptje? Dan zijn deze gevulde eieren met truffel een heel erg goed idee! Je hebt ze namelijk zó op tafel en ze zijn echt súper lekker!
Ik gebruikte zelf truffelpuree, omdat dat het hoogste gehalte aan echte truffel heeft. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon truffeltapenade gebruiken. Dat is vaak wat makkelijker te krijgen. Verkopen ze bijvoorbeeld ook gewoon bij de Albert Heijn of Jumbo. Let er in dat geval wel op dat je truffeltapenade kiest met het hoogste percentage truffel én dat de Latijnse naam van truffel in de ingrediëntenlijst staat. Anders heb je waarschijnlijk te maken met neptruffel.
Smakelijk!
Gevulde eieren met truffel
Ingrediënten
- 6 eieren
- 3 el truffelmayonaise
- 2 el truffelpuree of truffeltapenade
- peper en zout
Garnering
- chiliflakes
- verse peterselie
- gedroogde truffel flakes optioneel
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal voorzichtig het eigeel er uit en doe dit in een apart kommetje.
- Prak de eidooiers goed door elkaar met de truffelmayonaise en truffelpuree. Breng op smaak met peper.
- Prak goed door elkaar tot een mooi egaal prutje. Doe dit over in een spuitzak en spuit de vulling zo terug in de halve eieren.
- Garneer de eieren met verse peterselie, chiliflakes en evt. gedroogde truffel flakes.