Paascake met advocaat

Paascake met advocaat

Wat is Pasen zonder een lekkere paascake? Ik maakte een heerlijke paascake met advocaat en paasei-nestjes bovenop. De nestjes maakt ik van dezelfde crème die ik voor mijn leuke paaskoekjes gebruikte 🙂 Geïnspireerd op die heerlijke crème paaskoekjes die je rond Pasen in élke supermarkt vindt. De crème is iets zachter, maar nog steeds super lekker!

De nestjes versierde ik met dragee eitjes. Deze keer van M&M, maar je hebt ze van verschillende merken. Ik vind die van M&M wel fijn omdat ze zo schattig klein zijn en mooi van kleur zijn. De Lidl heeft ze bijvoorbeeld ook, maar dat zijn echt flinke eieren. Uiteindelijk gaat het om de smaak natuurlijk, maar het oog wil ook wat 😉

De paascake maakte ik dus met advocaat! Want voor mij hoort advocaat eigenlijk wel bij Pasen.. De advocaat geeft een subtiele smaak aan de cake, maar is zeker niet overheersend. Een heerlijke subtiele en simpele paascake dus, precies wat je wil na je Paasbrunch of Paasontbijt!

Geniet ervan 🙂

Paascake met advocaat, botercrème en paaseitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Paascake met advocaat

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 300 ml advocaat
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout

Topping

  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk
  • 3 el zachte roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje dragee eitjes

Instructies

Advocaat cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
  • Vet een cakeblik in met boter of olie en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix hier ook het vanille extract en de advocaat doorheen.
  • Mix er vervolgens het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strijk glad.
  • Bak de cake in 1 uur gaar.
  • Check of de cake gaar is door deze op en neer te bewegen (cake mag niet meer wiebelig zijn) en check met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt (geen nat beslag) is de cake gaar!
  • Bak de cake anders nog 5 minuutjes langer, totdat de satéprikker er wel schoon uitkomt.
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik en haal de cake daarna uit de vorm.
  • Laat de cake volledig afkoelen, afgedekt met een schone theedoek.

Paascake topping

  • Meng alle ingrediënten voor de topping (behalve de eitjes) goed door elkaar met een vork.
  • Doe over in een spuitzak en spuit mooie 'nestjes' bovenop de cake (als deze volledig is afgekoeld).
  • Versier met de eitjes en bestrooi de cake eventueel met wat poedersuiker.
  • Omdat de crème-nestjes bovenop melk en boter bevatten, blijft de cake niet zo lang goed buiten de koelkast. Eet de cake dus het liefst zo snel mogelijk op en bewaar anders in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.