Gevulde eieren kunnen niet ontbreken bij je Paasbrunch- of ontbijt natuurlijk! Dus ik maakte een heerlijke Japanse variant! Omdat ik nou eenmaal van wereldse gerechten houd en graag invloeden van andere culturen gebruik in mijn recepten 🙂 En dit was gelukkig weer een heerlijke combi!
Je brengt de vulling voor de eieren op smaak met wasabi, Japanse mayo en sojasaus. Hierdoor krijgen je eieren een heerlijke pittige en umami smaak. Kan niet misgaan toch? 🙂 Vervolgens top je ze af met heerlijke zoutige zalmeitjes, zoete wakame en pittige krokante nootjes. Zo krijg je niet alleen alle smaken in één hapje, maar ook alle structuren.
Wil je dus een origineel ei- recept op tafel zetten met Pasen? Of misschien met een high tea of brunch? Probeer dan zeker eens deze Japanse gevulde eieren! Ze zijn namelijk heerlijk. De wasabi nootjes haal je bij de Lidl of de Action.
Smakelijk!
Japanse gevulde eieren met wasabi
Ingrediënten
- 6 eieren
- 3 el Japanse mayonaise (kewpie)
- 2 tl wasabi
- 3 tl Japanse sojasaus
- peper
- zalmeitjes
- wakame (zeewier)
- wasabi nootjes
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal voorzichtig het eigeel er uit en doe dit in een apart kommetje.
- Prak de eidooiers goed door elkaar met de Japanse mayonaise, wasabi en sojasaus. Breng op smaak met peper. Prak goed door elkaar tot een mooi egaal prutje. Doe dit over in een spuitzak en spuit de vulling zo terug in de halve eieren.
- Garneer met wat zeewier, zalmeitjes en fijngehakte wasabi nootjes. Serveer ze eventueel op een bedje van wasabi nootjes. Ziet er leuk uit 🙂