Avocado eiersalade met wasabi

Avocado eiersalade met wasabi

Degenen die hier vaker komen, weten dat ik niet echt van het gezonde eten ben. Toch is dit best een gezond recept! Je maakt de mayonaise die in de eiersalade gaat namelijk zelf, van gezonde avocado olie. Maar heel eerlijk, dat is eigenlijk niet de reden dat ik voor avocado olie kies..

Ik kreeg een berichtje van Soilmates of ik hun avocado olie wilde uitproberen. En niet alleen leek me dat hartstikke lekker (ja, een goede olie kan écht lekker smaken!), het verhaal achter de avocado olie sprak me ook heel erg aan.

Als je in de supermarkt over de groente afdeling loopt, is het je vast wel opgevallen dat alle groenten mooie perfecte vormen heeft. En dat geldt écht niet voor alle groenten die zo van de plant komen. Daardoor vallen een heel hoop exemplaren af omdat ze ‘niet mooi genoeg’ zijn. Onzin natuurlijk, want het doet helemaal niks af aan de smaak. Maargoed zo oppervlakkig zijn wij Nederlandse consumenten dus.

En wat heeft dit nou met de Soilmates avocado olie te maken? Nou die gebruiken dus alleen die ’te lelijke’ exemplaren voor hun avocado olie. Zodat die niet verloren gaan. Mooi toch? Vind ik in ieder geval wel! 🙂 En vind jij dat nou ook? Dan kun je de avocado olie met 10% korting bestellen met de kortingscode SoilmateEvieKookt10.

En mocht je dit nou allemaal onzin vinden en ben je gewoon op zoek naar een lekkere gezonde eiersalade? Even goede vrienden natuurlijk! Want dan is dit recept nog steeds helemaal top 🙂 Je kunt de mayonaise eventueel ook met een ander soort olie maken, maar voor de beste smaak zou ik zeker voor de avocado olie gaan 😉

Smakelijk!

Avocado eiersalade met wasabi en citroen
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Avocado eiersalade met wasabi

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 1 bakje
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 4 eieren

Avocado mayonaise

Eiersalade

  • 1 avocado
  • 1 tl wasabi pasta
  • 1 citroen
  • bosje verse koriander
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze goed onder ijskoud water, zodat je ze straks goed kunt pellen. Laat de eieren zoveel mogelijk afkoelen.

Avocado mayonaise

  • Pak de kleinste mengkom van je keukenmachine of blender. Mix hier de eidooiers in met een flinke scheut avocado olie totdat je een wat bleke en dikkere substantie krijgt.
  • Voeg telkens wat meer avocado olie toe en mix opnieuw, totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.

Eiersalade

  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in stukjes en schep uit de schil. Doe dit in een kommetje. Rasp hier de schil van de citroen bij en pers de citroen vervolgens uit bij de avocado.
  • Pel de eieren en snijd deze ook in stukjes. Doe dit bij de avocado in het bakje. Voeg de zelfgemaakte avocado mayonaise toe, samen met de wasabi pasta. Roer alles goed door elkaar en breng flink op smaak met peper en zout. Knip er nu ook wat verse koriander bij en roer nogmaals.
  • Bewaar de eiersalade afgedekt in de koelkast. Eet 'm wel binnen een paar dagen op, anders kan de avocado wat gaan verkleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling