Een super lekker, leuk en makkelijk borrelhapje! Of een amuse 🙂 Ligt maar net aan het moment waarvoor je deze heerlijke blini’s maakt natuurlijk!
Je belegt ze lekker simpel. Met een prakje van avocado met pesto – een gamba en wat zalmeitjes (zó lekker). Klinkt makkelijk genoeg toch? De blini’s maak ik niet zelf, ik vind het namelijk net zo makkelijk om deze te kopen. Zeker in deze periode van het jaar vind je ze in de meeste supermarkten wel.
Dit recept bewijst heel goed dat een lekker en indrukwekkend hapje niet moeilijk hoeft te zijn! Alle losse elementen kun je van te voren al voorbereiden (druppel dan wat limoen- of citroensap door de avocadoprak) en het beleggen van de blini’s kun je net voor het opdienen doen 🙂
Smakelijk!
Blini’s met avocado, pesto en gamba’s
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 4 el koelverse groene persto
- scheutje olijfolie
- 16 gamba's
- peper en zout
- 16 blini's
- zalmeitjes
Instructies
- Maak de avocado's schoon, snijd in stukjes en prak met een vork mooi zacht.
- Meng hier 4 el groene pesto doorheen en roer goed door elkaar.
- Bak de gamba's in een scheutje olie totdat ze nét gaar zijn – ze kleuren dan nét roze. Breng ze op smaak met peper en zout.
- Doe de blini's even kort in de magnetron.
- Verdeel het avocadomengsel over de blini's. Leg op elke blini 1 gamba en schep hier wat zalmeitjes op.