Eigenlijk als amuse geboren, maar ook gewoon een simpel lekker borrelhapje als je eens wat anders op tafel wil zetten 🙂 Heel simpel om te maken namelijk en je zet wel echt iets leuks en iets ‘anders’ op tafel.
Zorg er wel voor dat je zalm zo vers mogelijk is. Ik gebruik zelf ook wel eens zalm uit de supermarkt (liefst van de visboer natuurlijk), maar dan let ik er wel altijd op dat de zalm er zo vers mogelijk uit ziet, niet slijmerig of nattig, met een zo lang mogelijke houdbaarheidsdatum en mooi zalmroze!
Het liefst koop je zalm zonder huid, maar je kunt de huid er ook zelf vanaf halen. Snijd de zalm dan in het midden doormidden tot de huid en snijd dan zo strak mogelijk langs de huid (horizontaal) om de huid van de zalm af te snijden. Beiden kanten op uiteraard.
Smakelijk!
Zeewierchips met zalm hapjes
Ingrediënten
- 200 gram verse zalmfilet zonder huid
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 kleine avocado
- 1 el witte en/of zwarte sesamzaadjes
- 1 zak tempura zeewierchips
Instructies
- Snijd de zal in kleine blokjes en meng met de sojasaus. Dek af en zet ongeveer 1 uurtje in de koelkast.
- Maak de avocado schoon en snijd de avocado in kleine blokjes. Roer dit samen met de sesamzaadjes door de zalm heen.
- Verdeel de zalm over de zeewierchips en serveer!