Surinaamse bladerdeeg hapjes met kip

Surinaamse bladerdeeg hapjes met kip

Hoe fijn is de Surinaamse keuken? Ik vind de smaken geweldig en experimenteer er dan ook graag mee! Deze keer maakte ik heerlijke Surinaamse bladerdeeg hapjes met een vulling van pikante masala kip en kouseband. En deze hapjes gingen er bij iedereen goed in! 🙂

Ik experimenteerde nog wat met verschillende vormen bladerdeeghapjes, maar de bladerdeeg flapjes blijven toch gewoon het beste en het makkelijkste. Zo zijn ze wel wat groter, dus wil je kleinere hapjes, dan zou je de bladerdeegplakjes eerst kunnen halveren en er dan vierkante hapjes van maken door ze dubbel te vouwen.

Weet je wat ook heel erg fijn is aan deze bladerdeeg hapjes? Je kunt ze heel goed invriezen! Ik maakte ze een keer doordeweeks, vroor ze in en bakte ze vervolgens op een feestje af. Zo heb je zelfgemaakte hapjes op een feestje, zonder dat je de hele dag in de keuken hebt staan zwoegen! Dat zwoegen (écht ze zijn zo klaar, stelt niks voor) kun je op een moment doen dat het jou het beste uitkomt!

Smakelijk 🙂

Surinaamse bladerdeeg hapjes met kip en kouseband
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Surinaamse bladerdeeg hapjes met kip

Bereiding 30 minuten
Oventijd:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 15 bladerdeeghapjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 15 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 400 gram kippendijen
  • zout en peper
  • 2 el Surinaamse masala
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl Surinaamse sambal
  • 250 gram kouseband
  • 1 maggiblokje
  • 1 el ketjap manis
  • 1 eitje

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg uit de diepvries om ze te laten ontdooien. En verwarm de oven voor op 200 graden.

Surinaamse kipvulling

  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Kruid goed rondom met peper, zout en Surinaamse masala.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak hier de kipstukjes in gaar.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak mee totdat de ui glazig is.
  • Maak nu ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer een minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en de Surinaamse sambal toe. Bak ook een paar minuten mee.
  • Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan, samen met een scheutje water.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis en het maggiblokje toe. Roer goed door en laat op middelhoog vuur pruttelen totdat de kouseband gaar is en de saus wat droger is (zo'n 10 minuutjes).

Bladerdeeghapjes vullen

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg deze klaar.
  • Schep wat vulling in het midden van een velletje bladerdeeg. Vouw het velletje dubbel (van punt naar punt) en druk de zijkanten dicht (dit kan eventueel met een vork).
  • Leg het pasteitje op de bakplaat, met voldoende afstand ertussen. Doe dit totdat alle vulling op is en je ongeveer 15 pasteitjes hebt.
  • Kluts het eitje en bestrijk de pasteitjes met het ei. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 – 30 minuten mooi bruin en krokant.
  • Serveer warm of koud als borrelhapje of bijvoorbeeld bij een bord Surinaamse nasi- of bami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.