Soto Daging – Indonesische rundvlees soep

Soto Daging – Indonesische rundvlees soep

Ik denk dat we allemaal soto ayam wel kennen, maar ken je ook zijn broertje Soto Daging? De naam zegt het eigenlijk al. Ayam betekent kip en Daging betekent vlees of rundvlees. Soto Daging is dus een heerlijke Indonesische rundvleessoep! Net zo heerlijk kruidig als de soto ayam, maar dan natuurlijk net wat anders 🙂

Omdat je deze Indonesische soep met rundvlees maakt in plaats van met kip krijg je natuurlijk wel te maken met een langere bereidingstijd. Trek daarom makkelijk een paar uurtjes uit om de bouillon te laten trekken en het vlees zacht te laten worden. Maar als je gewoon thuis bent, dan is dat natuurlijk helemaal prima!

Ik topte de soto daging met allemaal heerlijke dingen af! Vooral het eitje erbij vind ik heerlijk. De toppings geven de soep namelijk nog meer smaak, dus vergeet die zeker niet!

Smakelijk 🙂

Soto Daging Madura: Indonesische soep met rundvlees en rijst
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Soto daging Madura

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Bouillon

  • 700 gram runderstoof- of soepvlees
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 4 salamblaadjes
  • 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis

Boemboe

  • 6 teentjes knoflook
  • 5 sjalotten
  • 5 kemirinoten
  • stukje gember
  • stukje galangal
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander

Topping

  • 200 gram witte rijst
  • 3 eieren
  • verse koriander
  • lente uitjes
  • 200 gram taugé
  • sambal
  • gebakken uitjes

Instructies

Bouillon

  • Snijd het soepvlees in stukjes en doe dit samen met het water, de bouillonblokjes, kaffir limoenblaadjes, salamblaadjes, het kaneelstokje, de steranijs, ketjap manis en ketjap asin in een grote soeppan en breng aan de kook.
  • Kneus 2 stengels citroengras en leg deze ook in de bouillon. Laat zo'n 2 tot 3 uur trekken op laag tot middelhoog vuur of totdat het vlees zacht is.

Boemboe

  • Maak voor de boemboe de knoflook, sjalotten, gember en galangal schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in de keukenmachine.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het wit in dunne ringetjes. Voeg dit samen met de kemirinoten, de kurkuma en koriander toe aan de rest in de keukenmachine en pureer tot een fijne pasta. Voeg evt. een beetje zonnebloemolie toe als de pasta niet fijn genoeg wordt.

Soto daging maken

  • Zeef de bouillon en vang de bouillon op. Haal de kaffir limoenblaadjes, salamblaadjes, sereh, het kaneelstokje en de steranijs eruit en bewaar het vlees.
  • Bak de boemboe in een grote soeppan totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg dan de bouillon en het rundvlees weer toe. Laat nog even trekken op laag vuur.

Toppings

  • Bereid ondertussen de toppings. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verdeel deze vervolgens over 6 kommen.
  • Kook de eieren mooi zacht in 6 tot 7 minuutjes. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Verdeel ook de taugé over de 6 kommen. Snijd de lente uitjes in ringetjes en verdeel deze ook over de kommen.
  • Giet hier de soep op en top met verse koriander, wat sambal, een half gekookt eitje en wat gebakken uitjes. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.