Mosselen met bier is het net zo lekkere broertje van de klassieke mosselen met wijn. Maar ik denk wel iets minder bekend. Standaard aan het strand op het terras vind je denk ik mosselen met wijn wel op de menukaart. Maar mosselen met bier blijft wel wat achter.En dat is echt hartstikke zonde. Want mosselen met bier zijn ook echt heel erg lekker!
Ik gebruikte een heerlijk flesje Tripel Karmeliet in dit recept. Maar in principe kan dit vast ook wel met een ander lekker biertje naar keuze 😉 Daarnaast bakte ik ook wat chorizo mee, want chorizo en bier is gewoon een goddelijke combi! En blijkbaar zijn mosselen, bier en chorizo helemaal de perfecte combi, want dit is écht lekker!
Ik bakte er een stokbroodje bij waarmee je de heerlijke saus lekker kunt opdippen. Maar eet je er liever frietjes bij? Be my guest, want dat zal vast ook heerlijk zijn! Het liefst natuurlijk eigenlijk brood en frietjes :p Wij aten deze mosselen met z’n drietjes, maar ik weet dat normaal gesproken 2 kilo voor 2 personen wordt gerekend, daarom dat dit recept voor 2 personen is 🙂 Ben je niet zo’n grote eter, dan kun je hier dus prima met z’n 3’en van eten.
Smakelijk!
Mosselen met tripel karmeliet en chorizo
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 chorizo worst
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 flesje tripel karmeliet
- 200 ml visfond
- verse bladselderij
Instructies
- Maak de mosselen goed schoon en verwijder de baarden waar nodig. Was ze dan nog eens extra. Er is niks ergers dan zand in je mosselen namelijk.
- Haal het velletje van de chorizo en snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan (waar straks ook de mosselen in passen) en bak de chorizo rondom bruin. Maak de sjalotten schoon en snijd in ringetjes. Maak de knoflook ook schoon en snijd in plakjes. Bak de sjalotten en knoflook eventjes mee met de chorizo. Totdat beiden zacht zijn.
- Voeg het visfond en het bier toe en breng aan de kook. Voeg dan de goed gewassen mosselen toe en stoom met het deksel op de pan in ongeveer 5 minuutjes gaar. Schud regelmatig om. Bestrooi de mosselen daarna met wat fijngehakte (of geknipte) bladselderij. Lekker met wat versgebakken brood of frietjes!