Paella met bier, chorizo en inktvis

Paella met bier, chorizo en inktvis

Ik wilde altijd eens graag een paella maken met zo’n lekkere krokante korst aan de onderkant. Of socarrat zoals ze dat in Spanje noemen 🙂 Nou weet ik echt wel dat deze paella verder verre weg van traditionele paella is, maar hij is wel heel lekker! En heeft die goede paella korst, in ieder geval als je het kan laten om te roeren!

En die korst maakt het echt lekkerder hoor. Zeker in combinatie met de fluffy rijst, het zelfs wat zoete van het bier en de hartige chorizo. Ik vind dit echt weer een heerlijk gerechtje! Een leuk Spaans gerecht met een verrassende twist. Eigenlijk wilde ik deze paella maken met mosselen in plaats van inktvisjes, maar helaas nergens mosselen te krijgen.. Niet het seizoen :p Dus toen maar naar een goed alternatief op zoek gegaan en deze lekkere baby inktvisjes doen het ook prima! Mocht je wel mosselen kunnen krijgen, dan kun je de inktvisjes dus vervangen door mosselen of ze er extra bij doen!

Ik wil ook zeker nog eens een traditionele Spaanse paella maken, zoals paella in Valencia bedoeld is. Dus met kip en konijn. Maar met meer ideeën dan tijd, moet je af en toe keuzes maken! En dit keer was dat deze heerlijke keuze voor paella met bier en de volgende paella wordt zeker een traditionele variant!

Smakelijk 🙂

Paella met bier, chorizo en inktvis
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Paella met bier, chorizo en inktvis

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • paellapan

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode spaanse peper
  • 1 chorizoworst normaal of pittig
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • snuf saffraan
  • 250 gram paellarijst
  • half flesje donker bier Bijv. Westmalle dubbel
  • 500 ml visbouillon
  • 8 ongepelde gamba's
  • 16 baby inktvisjes
  • 2 citroenen

Instructies

  • Maak de ui, knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Bak in een scheutje olijfolie totdat de ui glazig is. Snijd de chorizo in halve plakjes en bak deze mee totdat de chorizo mooi bruin en krokant is. Voeg dan het paprikapoeder, de komijn en saffraan toe en bak eventjes mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit ook eventjes mee.
  • Snijd de tomaat in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak eventjes mee totdat de tomaat wat meer uit elkaar valt. Voeg nu de paellarijst toe en bak eventjes mee. Voeg het bier en de visbouillon toe. Roer alles even goed door elkaar. Let op! Dit is de laatste keer dat je roert, dus zorg dat alles goed verspreid is. Op deze manier krijgen we straks een heerlijke korst onderaan de paella.
  • Laat de paella nu 10 minuten op middelhoog vuur bakken. De rijst gaat garen en het vocht gaat verdampen. Draai het vuur wat lager (laag tot medium) en leg de ongepelde gamba's en inktvisjes bovenop de paella. Doe het deksel op de pan en laat dit nog zo'n 6 minuten doorgaren totdat de rijst gaar is, de gamba's roze zijn en de inktvisjes wit ondoorzichtig. Serveer met partjes citroen en smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.