Ik maakte een Indische rijsttafel en daar wilde ik natuurlijk weer wat nieuwe recepten voor uitproberen! Dus ben ik gaan zoeken naar lekkere Indische recepten die ik nog niet kende of nog niet eerder had gemaakt. En daar kwam deze Daging Setan uit. Altijd even meten, wegen en experimenten met de verschillende ingrediënten en verhoudingen, maar ik heb er een heerlijk recept van kunnen maken!
Afhankelijk van hoe spicy je aan kunt, kun je dit Duivels rundvlees zelf op smaak brengen. Ik gebruikte sambal badjak omdat deze van zichzelf al lekker pittig is, heel anders dan een sambal oelek bijvoorbeeld. Omdat ik gasten kreeg, heb ik er maar 1 eetlepel sambal doorheen gedaan, maar achteraf hadden dat er makkelijk 2 kunnen zijn. Even zelf mee testen dus!
Serveer als onderdeel van een rijsttafel of als hoofdgerecht met witte rijst of lontong en gado gado of sambal boontjes. En als je over hebt, je kunt deze Daging Setan heel goed invriezen 🙂
Smakelijk!
Daging Setan: Duivels rundvlees
Ingrediënten
- 1 kilo sukadelappen
- zout en peper
- scheutje zonnebloemolie
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 – 2 el sambal badjak afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben
- 1 el mosterdpoeder
- 3 el ketjap manis
- 1 el ketjap asin
- 2 el witte wijn azijn
- 1 el palmsuiker
Instructies
- Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes. Kruid rondom goed met peper en zout.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak het vlees (in porties) mooi bruin.
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon. Pureer dit en meng met alle andere ingrediënten voor de Daging Setan tot een mooie boemboe.
- Voeg de boemboe toe aan het vlees in de pan en bak de boemboe een paar minuutjes mee.
- Draai het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het vlees 2 tot 3 uur stoven.
- Voeg eventueel wat water toe als de Daging Setan te droog wordt. En haal het deksel van de pan als de saus juist te dun is.
Wat lekker lijkt mij dit.