Ik maak eigenlijk niet zo vaak iets met vis uit blik, terwijl je daar ook ontzettend veel smaak uit kunt krijgen. Deze keer besloot ik dus zowel ansjovis als tonijn uit blik in mijn recept te verwerken. En dat werd deze heerlijke simpele pasta met een romige tonijn-ansjovis saus, met kappertjes en citroen.
Ik had ook nog wat lemon pasta uit Italië liggen, vandaar dat de pasta op de foto zo donker(geel) is, maar dit kun je prima met ‘gewone’ pasta maken. De citroen geeft namelijk een heerlijke frisse touch aan het gerecht, wat heerlijk gaat bij de romige vissaus en de kappertjes.
Ik ben zelf altijd een groot fan van parmzaanse kaas, dus ik voeg lekker veel toe. Gebruik evt. pecorino als je dat in huis hebt, of als je dat lekkerder vindt 🙂 En maak deze tonijn pasta zo cheesy als je wil!
Smakelijk 🙂
Pasta met tonijn en ansjovis
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti of andere lange pasta
- 2 sjalotjes
- klontje boter
- 3 teentjes knoflook
- 6 ansjovisfilets op olie
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 el kappertjes
- 200 ml kookroom
- 1 blik tonijn op olie (+/- 150 gram)
- parmezaanse kaas naar smaak
- 1 citroen
- zout en peper
- 1 bosje verse peterselie
Instructies
- Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak de sjalotjes schoon en snipper ze. Verhit de boter in een wokpan en bak hier de sjalotjes een paar minuten in aan.
- Maak de knoflook schoon. Sniper deze ook en voeg toe aan de pan. Bak ook zo'n minuut of 2 mee.
- Snijd de ansjovisjes fijn en voeg ook toe aan de pan, samen met het paprikapoeder.
- Voeg de kookroom toe, samen met de kappertjes en het blikje tonijn (uitgelekt). Roer alles goed door en breng op smaak met lekker veel geraspte parmezaanse kaas.
- Rasp de schil van de citroen erbij en voeg 1 el van het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer er de spaghetti doorheen met wat pastawater zodat je een mooie smeuïge saus krijgt. als ie te dun is, blijf je gewoon even roeren tot ie goed is 🙂
- Hak de peterselie fijn en strooi dit over de pasta. Smakelijk!