Ik maakte een soort surf & turf vandaag! Heerlijke gegrilde ossenhaas tournedos met een roomsaus van knoflookgamba’s. Met heerlijke geroosterde tomaatjes en asperges erbij heb je een fantastische maaltijd! En het mooie hiervan: je kunt het op de bbq maken bij mooi weer, maar ook gewoon lekker binnen op het fornuis als het weer een beetje tegenvalt.
Een heerlijke simpele maaltijd, in ieder geval om te maken! Maar de smaken zijn heerlijk complex en complementeren elkaar fantastisch goed! Een heerlijk bordje met lekker veel groenten, perfect gebakken vlees en een fantastische roomsaus. Wat wil je nog meer?
En wat drink je er dan bij? Meestal drink je rood bij een tournedos maar wit bij zeevruchten. Dus zullen we dan voor een lichte rode of een stevige rosé gaan? Heerlijk in het zonnetje bij de barbecue!
Geniet ervan 🙂
Ossenhaas tournedos met knoflookgarnalen
Ingrediënten
- 4 takjes cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
- 800 gram groene asperges
- 4 ossenhaas tournedos op kamertemperatuur
Knoflookgarnalen saus
- scheutje olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 20 gamba's
- scheut witte wijn
- scheut kookroom
- geraspte parmezaanse kaas naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven (of de bbq) voor op 180 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie peper en zout. Rooster ze in 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven (of op de bbq)
- Haal de harde houterige uiteinden van de groene asperges eraf en gooi deze weg.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en grill hier de asperges in totdat ze mooi bruin en beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Wrijf de ossenhaas tournedos in met olijfolie en kruid ruim met peper en zout. Grill op een hete barbecue of in de (grill)pan medium-rare. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuutjes rusten. Maak ondertussen de saus.
Knoflookgarnalen saus
- Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Maak de knoflook schoon, snijd in plakjes en bak zachtjes in de olijfolie.
- Voeg dan de gamba's toe en bak totdat ze nét roze zijn. Blus af met een scheut witte wijn.
- Roer goed door en voeg dan een scheut kookroom toe. Breng op smaak met lekker veel geraspte parmezaanse kaas (wordt de saus ook wat dikker van) en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tomaatjes en asperges over 4 borden. Leg op elk bord een ossenhaas tournedos en schep hier de knoflookgarnalen saus overheen.