Pizza met knoflookgarnalen! Eigenlijk een fusion tussen Italië en Spanje 🙂 Twee keukens die hartstikke goed samen gaan. Zo ook op deze heerlijke courgette pizza! Met een Italiaanse pesto en daarop heerlijke Spaanse knoflookgarnalen
En door te kiezen voor een groentebodem, krijg je zonder dat je het door hebt wat extra groenten binnen en ben je dus toch wat gezonder bezig! Als ik kies voor een kant-en-klare pizzabodem, dan kies ik eigenlijk altijd voor een groentebodem. Ze zijn namelijk hartstikke lekker en iets minder ongezond 🙂 Win-win vind ik dat!
Dus wil je een keer op een doordeweekse avond of ik het weekend een makkelijke maaltijd maken? Probeer dan vooral eens zo’n heerlijke groentebodem met bijvoorbeeld deze topping van knoflookgarnalen en courgette!
Smakelijk 🙂
Courgette pizza met knoflookgarnalen en courgette
Ingrediënten
- 2 courgette pizzabodems bijv. van Magioni
- 1 zakje geraspte mozzarella
Pesto
- 30 gram pijnboompitten
- flinke bos basilicum
- 1 teentje knoflook
- 20 gram geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
- olijfolie
Pizza topping
- 20 rauwe gepelde garnalen (darmkanaal verwijderd)
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- zout en peper
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 courgette
- extra pijnboompitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de pizzabodems met een laagje geraspte mozzarella (houd de rand vrij).
Pesto
- Maak ondertussen de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de basilicum, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza's
- Bak de pizza's in 8 minuten mooi goudbruin (en de kaas gegratineerd). Maak ondertussen de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Haal de uiteinden van de courgette en schaaf de courgette in dunne plakken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en wok hier (op hoog vuur) de gamba's, knoflook en rode peper in, totdat de gamba's nét roze zijn. Voeg dan de courgette toe en wok nog maximaal 1 minuutje. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. Roer alles nog even goed door.
- Bestrijk de pizza's met de pesto en beleg ze met de courgetterepen en daarna de gamba's met knoflook en chili. Bestrooi met nog wat extra pijnboompitjes en eventueel wat parmezaanse kaas.