Bao buns met chinees varkensvlees

Bao buns met chinees varkensvlees

Bao buns: je kent ze vast wel. Dat zijn van die heerlijke zachte en luchtige Chinese gestoomde broodjes. Ze lijken op een broodje bapao, maar dan zonder vulling er in. Naja, die vulling zit er wel in, maar die maak je dus zelf los en stop je er zelf in!

Deze broodjes vulde ik met gestoofd Chinees varkensvlees en gepekelde groenten. Maar in principe kun je de vulling voor deze bao buns zelf kiezen. Vul ze bijvoorbeeld ook eens met mijn Koreaans stoofvlees en serveer er los een Koreaanse salade bij. Ook heel erg lekker 🙂

Met dit basisrecept maak je in ieder geval zelf heerlijke luchtige bao buns. Ze zijn wat groter dan je wellicht gewend bent, maar dat vind ik zelf gewoon lekkerder. Je kunt met dit recept ook (tot) 12 kleinere bao buns maken. Aan jou de keuze 😉

Smakelijk!

Bao buns met Chinees gestoofd varkensvlees
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Bao buns met Chinees gestoofd varkensvlees

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Rijzen:2 uur
Porties: 10 bao buns
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • stoommandje

Ingrediënten

Bao buns

  • 320 gram bapao meel
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 170 ml lauwwarm water
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 tl zout

Zoetzuur van wortel en komkommer

  • 2 winterpenen
  • 1 komkommer
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • 4 el suiker
  • 4 tl zout

Instructies

Bao buns (gestoomde broodjes)

  • Doe het lauwwarme water in een ruime kom (de overige ingrediënten moeten hier straks ook bij passen). Voeg hier de gedroogde gist en de suiker aan toe. Roer alles goed door met een vork en laat 10 minuutjes staan totdat je gist begint te schuimen. Schuimt ie niet? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je water is te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe (behalve het zout) en kneed voor zo'n 5 minuutjes door. Voeg dan het zout toe en kneed nog 2 tot 3 minuten tot een mooi glad deeg. Doe een klein beetje zonnebloemolie in een kom, wentel daar de deegbol doorheen en dek af met een warme vochtige theedoek. Zet op een warme plek om een uurtje te laten rijzen. Totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukjes. Pak 1 stukje deeg (dek de rest af met plasticfolie) en maak een bolletje van het deeg. Rol het deeg uit tot een rondje totdat het ongeveer 3 cm dik is. Bekwast de bovenkant met wat zonnebloemolie en vouw het rondje dubbel. Leg het broodje op een stuk bakpapier en dek af met plasticfolie.
  • Doe dit met de rest van de deegbolletjes totdat je 10 mooie (wat grotere) broodjes hebt. Dek alles losjes af met het plasticfolie (het moet nog kunnen rijzen) en laat nog een uurtje rijzen op een warme plek.
  • Stoom de broodjes vervolgens in een stoommandje (boven kokend water) in zo'n 10 minuutjes gaar. Laat het stukje bakpapier onder het broodje zitten, anders plakt je bao bun vast aan je stoommandje.

Zoetzuur van wortel en komkommer

  • Maak het zoetzuur tijdens de eerste rijs van de bao buns. Schil de wortels en snijd in dunne reepjes van zo'n 10 cm lang. Halveer de komkommer en schraap de zaadjes er uit met een lepeltje. Snijd de komkommer in even grote dunne reepjes. Meng alle ingrediënten voor het zoetzuur en meng hier de groenten doorheen. Laat zo lang mogelijk staan en giet af voordat je gaat eten.
  • Serveer de bao buns met het gestoofde varkensvlees en de gepekelde groenten. Trek de broodjes voorzichtig uit elkaar, beleg ze vervolgens met de gepekelde groenten en het stoofvlees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling