Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Voordat ik deze saté’s maakte, maakte ik eigenlijk alleen maar kipsaté’s. Wat een gemis zeg! Bij een (half Indonesische) vriendin eet ik altijd súperlekkere saté’s, dus ik vroeg even wat tips die ze van haar Indonesische oma had gekregen. En heel eerlijk, ik heb niet alle tips opgevolgd, maar wel de meeste. En daar zijn deze heerlijke saté’s uitgekomen!

Eens een keer niet met kip, maar met heerlijke malse schouderkarbonades. Het is wel een werkje vond ik, om de schouderkarbonades van het bot af te snijden. Maar het is het dubbel en dwars waard!

Ik grillde deze saté’s op een grillplaat, maar je kunt ze ook prima op de barbecue grillen. Misschien nog wel lekkerder zelfs! Dan krijg je namelijk die heerlijke rokerige grillsmaak eraan. Love it! 

Ik maakte deze saté’s als onderdeel van een complete rijsttafel. Heb je daar ook zin in? Doe wat inspiratie op bij mijn Indonesische recepten 😉 Of eet ze gewoon lekker bij de barbecue met een goede pindasaus!

Smakelijk!

Saté Babi (Saté van varkensvlees)
Pin recept Delen op Facebook
4.72 van 7 stemmen

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 1 dag 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 700 gram schouderkarbonade
  • 2 el gemalen koriander
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el sambal oelek
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • scheut zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Instructies

  • Snijd de schouderkarbonade in stukjes, groot genoeg voor aan een saté.
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp of snijd ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schep hier het vlees doorheen.
  • Laat de saté's zo lang mogelijk, maar het liefst een nacht marineren. Hoe langer, hoe lekkerder!
  • Rijg het vlees het liefst aan metalen spiesen. Gebruik je houten stokjes? Leg ze dan vooraf even in wat water, zodat ze op de barbecue niet in brand vliegen.
  • Grill de saté's ongeveer 10 minuutjes totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Lekker met zelfgemaakte satésaus!
4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.