Keuken: Indonesië

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Deze gestoofde Indonesische sambal boontjes zijn heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Zelf serveer ik ze graag bij mijn Ajam Smoor en Sambal Goreng Kentang. De boontjes zijn heerlijk pittig, maar ook zoet en romig door de toegevoegde Santen. Ik maak […]

Ajam Smoor uit Indonesië

Ajam Smoor uit Indonesië

Ajam Smoor is een Indonesisch gerecht met kip gestoofd in een saus van Ketjap Manis. Heel erg makkelijk om te maken. Je moet alleen wel wat geduld hebben. Als je de kip namelijk hebt gekruid en gebakken, moet ie nog even stoven. Kost je geen […]

Ketjap boontjes met komkommer en taugé

Ketjap boontjes met komkommer en taugé

Ik bedacht deze ketjap boontjes als alternatief voor een gado gado. Eigenlijk een combinatie van de groenten van een gado gado met de saus van een babi ketjap. En het pakte goed uit! Een heerlijk gerechtje waarbij de frisse komkommer en taugé heerlijk combineren met […]

Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Het klinkt misschien gek, maar Sambal Goreng Kentang is een Indonesisch gerecht met frietjes! En het is heerlijk, geloof me. Ik maak mijn Sambal Goreng Kentang altijd met kleine dunne knapperige frietchipjes die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Deze verwerk in […]

Dading Roedjak van Sukade

Dading Roedjak van Sukade

De Indonesische keuken zit vol met mooie en heerlijk geurende stoofgerechten. Één daarvan is deze heerlijke Dading Roedjak. Ik denk niet dat het een authentiek Indonesisch gerecht is. Maar de Indonesische smaken zitten er zeker in. De basis van de roedjak is een heerlijke zelfgemaakte […]

Pindasoep met satéballetjes

Pindasoep met satéballetjes

Pindasoep is van oorsprong een Surinaams gerecht. En toch doet het me heel erg denken aan Indonesië en Indische smaken. Daarom bedacht ik deze variant met Indonesische satéballetjes. Het recept is dus enerzijds gebaseerd op de Surinaamse pindasoep en anderzijds op Indonesische saté met pindasaus. […]

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Ik wilde een typisch Indonesisch gerecht maken om te combineren met mijn Sambal Goreng Kentang. En wat is er meer typisch Indonesisch dan Babi Ketjap? In deze Babi Ketjap gebruik ik speklapjes en schouderkarbonade. Ik koos voor deze combinatie omdat ik erg van speklappen houd, […]

Gado Gado met zelfgemaakte satésaus

Gado Gado met zelfgemaakte satésaus

Een vriendin van me wilde Sambal Goreng Kentang leren maken, dus ik bedacht er deze heerlijke Gado Gado bij. Want wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte satésaus? Het is supermakkelijk en zeer zeker de moeite waard! Een wereld van verschil namelijk met satésaus uit […]