Rendang: Zelfgemaakte rendang

Rendang: Zelfgemaakte rendang

Ik had nog geen Indische rendang op mijn site staan! Terwijl ik gek ben op de Indische (of is het Indonesische?) keuken én al best veel Indische recepten online heb staan. Werd wel tijd voor een recept voor een goede rendang!

En goed was ie zeker! Het kost wat tijd, wat natuurlijk altijd zo is met stoofgerechten, maar in principe is het geen moeilijk recept. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Je rendang is namelijk het lekkerst als ie voldoende tijd heeft om te stoven. Kwestie van opzetten en de warmte zijn werk laten doen dus 🙂

En dan heb je dus deze heerlijke Indische rendang! Serveer er bijvoorbeeld lontong of witte rijst bij met Indische frietjes en sambalboontjes! En natuurlijk een goede portie kroepoek 🙂

Smakelijk!

Rendang: Zelfgemaakte Indonesische rendang
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Rendang: Zelfgemaakte Indonesische rendang

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • flinke scheut zonnebloemolie

Boemboe

  • 4 sjalotten
  • stukje verse laos (galangawortel) van ongeveer 2 cm
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 3 stengels citroengras
  • 3 rode pepers
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 kemirinoten
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 4 kardemompeulen (alleen de zaadjes)
  • beetje olie
  • zout en peper

Rendang

  • 4 el geraspte kokos
  • halve tl kruidnagelpoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 50 gram santen
  • 2 el (keuken)tamarinde
  • 1 el palmsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 stuks hele steranijs
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • zout

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid ruim rondom met peper en zout. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een stevige stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin (eventueel in porties).

Boemboe

  • Maak de sjalotten en knoflook schoon en snijd grof. Schil de gember en laos en snijd dit ook in stukjes. Maak de rode peper schoon en snijd ook in stukken. Snijd het witte stuk van 3 stengels citroengras in heel dunne ringetjes. Doe dit allemaal samen met de overige ingrediënten in een ruime mengkom van je keukenmachine/blender en voeg wat zonnebloemolie om tot alles tot een smeuïge boemboe te malen. Breng op smaak met zout en peper.

Rendang

  • Doe de boemboe bij het vlees in de pan en bak zo'n 5 minuutjes mee. Voeg vervolgens het kruidnagelpoeder en de geraspte kokos toe en bak ook even mee. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de rendang toe behalve de stengel citroengras, en breng op smaak met zout.
  • Plet de stengel citroengras met een stevig mes en snijd eventueel in de lengte in (vanaf de odnerkant). Doe dit bij de rendang in de pan, roer alles goed door elkaar en stoof zo'n 3 uur met dekse (roer regelmatig)l en het laatste half uur zonder deksel tot een mooie dikke en bijna droge rendang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.