Jackfruit rendang: Snelle vegetarische rendang

Jackfruit rendang: Snelle vegetarische rendang

Sinds dat ik voor de eerste keer jackfruit uitprobeerde, had ik er al heel erg veel plannen mee! De structuur van jackfruit is namelijk heel erg fijn en het neemt ook heel goed heel veel verschillende smaken op. Zo kun je er dus erg veel kanten mee op. Vandaag maakte ik een heerlijke vegetarische rendang met jackfruit in plaats van vlees. En door de kruidige smaken van de rendang, is dit een heerlijk vega gerechtje waar niemand het vlees in gaat missen 🙂

Door een heerlijke kruidige boemboe te maken (wat dus echt supersimpel is), stop je zoveel smaak in deze rendang, dat je echt een superlekker gerecht krijgt! Ik ben namelijk dol op kruidige curry’s, rendangs en andere kruidige gerechten met lekker veel saus. En vaak kost het veel tijd om te maken, maar deze vegetarische rendang is zo heerlijk snel klaar! Dat komt omdat je geen vlees gebruikt, maar het super veelzijdige jackfruit.

Dit hoef je eigenlijk alleen maar te verwarmen en niet te koken, dan valt het namelijk te ver uit elkaar, wordt het zacht en verliest het die geweldige structuur. Wat er dus wel voor zorgt dat je lekker snel klaar bent in de keuken! Ik ben fan 🙂 Ga jij het ook proberen?

Smakelijk!

Jackfruit rendang: Snelle vegetarische rendang met zelfgemaakte boemboe

Jackfruit rendang

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst

Boemboe

  • 4 kemirinoten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember (ongeveer 3 cm)
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras (alleen het wit)
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Jackfruit rendang

  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl tamarindepasta
  • 1 blik jackfruit
  • 4 el geraspte kokos
  • 1 komkommer

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de rode ui en de knoflook schoon en hak dit grof. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten (of niet, als je van pittig houdt). Hak ook dit grof. Maak de gember schoon en snijd in stukjes. Snijd het witte van het citroengras in dunne ringetjes. Maal alles voor de boemboe fijn in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Doe er zoveel olie bij totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt.
  • Bak de boemboe in een diepe stoofpan totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg er dan de kokosmelk, bruine suiker, het kaneelstokje en de tamarindepasta aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan totdat deze net lichtbruin is. Roer dit door de rendang. Trek de jackfruit los zodat je mooie draderige stukjes jackfruit krijgt. Roer dit ook door de rendang en warm goed door. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en serveer de rendang met rijst en komkommer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *